ФЕДЕХО 2024

 

ФЕСТИВАЛ  ХОРОВА ДЕЦЕ И МЛАДИХ СРБИЈЕ

Ф Е Д Е Х О 2024.

 

Поштовани,

Дечји културни центар Београд има част да Вас позове да учествујете на XIII музичком Фестивалу хорова деце и младих ФЕДЕХО који ће се одржати од 16. и 17. маја 2024. године, а ревија победника 18. маја. Циљ фестивала је афирмисање дечје хорске музике, сценског музичког извођења и популарисање хорске музике као део нашег културног наслеђа.

 

Прилику да учествују на фестивалу имају сви дечији хорови из Србије. Фестивал окупља хорове основних и средњих школа, музичких основних и средњих школа, као и црквене хорове и хорове при државним и приватним институцијама. Најбољи хор, по мишљењу стручног жирија, представљаће Србију на једном од концерата овогодишње Међународне манифестације деце Европе „Радост Европе”. Поред проглашења најбољег хора, жири ће прогласити и поделити награде хоровима који су се истакли у разним видовима извођења што је наглашено у пропозицијама фестивала.

 

На фестивалу  је гостовало до сада преко 100 хорова из целе Србије и  региона. Смисао постојања и одржавања ФЕДЕХА није био само да буде такмичарски него и да  јача осећаје припадности људској заједници и одговорности према њој, јер стални контакт већег броја певача доприноси развијању љубави човека према човеку, и дубљем и хуманијем  схватању појединца и заједнице.

 

Ове године аутор обавезнe композиције ,,Јунска песма ” за I категорију (млађи хорови) и за II категорију (старији хорови)  је Ања Ђорђевић, композитор  на текст Марије Стојановић.

У прилогу Вам шаљемо ноте и текст за композицију  и ноте за клавирску пратњу хора.

 

Пропозиције за учешће на Фестивалу, као и пријаве можете видети на  сајту www.dkcb.rs  или ће Вам бити прослеђено електронским путем на Ваш захтев . Пријаве за учешће треба да се доставе  електронским путем на мејл stevan.neskovic@dkcb.rs или info@dkcb.rs,  најкасније до 26. април 2024. године.

 

Котизација за учешће на фестивалу је 5000 РСД.

 

У нади да ћемо се дружити  и музицирати ,

с поштовањем,

Невена Ивановић, уредник фестивала

Моб. 060/667-33-25

Стеван Нешковић,организатор

Моб. 060/167-33-25

 

—> преузми

ФЕДЕХО 2024 – пропозиције
ФЕДЕХО 2024 – пријава за учешће
ФЕДЕХО 2024 – позивно писмо

ЈУНСКА ПЕСМА – за дечји хор и клавир
ЈУНСКА ПЕСМА – клавир