Позивно писмо

—>ПРИЈАВА

—> ПРОПОЗИЦИЈЕ

 

ФЕСТИВАЛ  ХОРОВА ДЕЦЕ И МЛАДИХ СРБИЈЕ

Ф Е Д Е Х О 2021.

 

Поштовани,

Дечји културни центар Београд има част да Вас позове да учествујете на Десетом јубиларном  музичком Фестивалу хорова деце и младих ФЕДЕХО који ће се одржати од 28. до 29. маја 2021. године. Циљ фестивала је афирмисање дечје хорске музике, сценског музичког извођења и популарисање хорске музике као део нашег културног наслеђа.

Прилику да учествују на фестивалу имају сви дечији хорови из Србије и региона. Фестивал окупља хорове основних и средњих школа, музичких основних и средњих школа, као и црквене хорове и хорове при државним и приватним институцијама. Учесници фестивала имаће прилику да уз забаву и упознавање са својим вршњацима једни другима презентују свој таленат, упореде музичка достигнућа и покажу се у музичком жанру у ком су најбољи.

Услед епидемиолошке ситуације Фестивал је морао да претрпи многе организационе  промене пре свега у дужини трајања, тако да је фестивал ове године краћи и траје  два дана и оба су такмичарска. У зависности од броја пријављених хорова   могуће су измене око  дужине фестивала. Фестивал ће се одржати на отвореном простору,  на платоу Дечјег културног центра Беград, а услед лоших  временских  услова  би био премештен у Велики хол  уз поштовања  епидемиолошких мера.

 

 

Организациони  одбор Фестивала Федехо у жељи да се ове  године како тако  обележи јубилеј десет година постојања у овим посебним околностима увео је нову могућност учествовања хорова, а то је преко послатих видео снимака. Видео снимак треба да буде квалитетан и да садржи цео репертоар у предвиђеној дужини. По прегледу снимка од стране трочланог жирија видео ће бити  постављен  на Youtube каналу  за време одржавања фестивала. Награде и дипломе хорови ће добијати у најкраћем року по завршетку фестивала.

Најбољи хор, по мишљењу стручног жирија, учествова ће на  овогодишњој  Међународној манифестацији деце Европе „Радост Европе”. Поред награде за најбољи хор, хорови ће  као и прошлих година бити награђени и за остале сегменте извођења  (за сценски наступ ,за најбоље изведену композицију различитих жанрова …).

Пропозиције за учешће на Фестивалу, као и пријаве можете видети на сајту www.dkcb.rs  или ће Вам бити прослеђено електронским путем на Ваш захтев . Пријаве за учешће треба да се доставе на портирницу Дечјег културног центра Београд, Таковска 8, или електронским путем на мејл stevan.neskovic@dkcb.rs или info@dkcb.rs, најкасније до 7. маја 2021. године.

Ове године као и преходне, селектор и  аутор обавезних композиција је композитор Димитрије Големовић У прилогу Вам шаљемо ноте и текст за следеће композиције:

 

 

С поштовањем,

Невена Ивановић
Дечји културни центар Београд, Таковска 8, 11 000 Београд
Моб. 060/667-33-25