БЕСПЛАТНА Драмска читаоница – Летњи програм за децу од 10 до 14 година

zlatna-jabuka-i-devet-paunica (1)


Драмска читаоница

Бесплатан летњи програм за децу од 10 до 14 година

 

На драмској читаоници истраживаћемо поетски свет бајке „Златна јабука и девет пауница”, на извору српске културне традиције. Пратећи свеж и динамичан језик народног приповедача, ствараћемо на сцени ликове и ситуације онако како нас машта и осећај буду водили кроз потрагу за правом и искреном љубављу. Шта ће нам пустињак успут рећи? Ко су нам савезници? Шта стварно могу фантастична бића? А ми њима? Ове и бројне друге загонетке чекају да буду постављене и, што да не и одгонетнуте, на нашем заједничком драмском путовању у чудесно и размени искустава. Бар оних битних. Проверите!

На радионици користимо одређене технике психодраме. Није потребно никакво претходно глумачко искуство.

Циклус од пет радионица драмског читања бајке „Златна јабука и девет пауница”одржаће се у Студију за глуму Дечјег културног центра (други спрат, соба 401 ) од 19. до 23. јуна, 11-13h.

Гордана Марић Лаловић је психодрамски психотерапеут, групни аналитичар и тренер-едукатор. Творац је семинара психодрамског читања лектире.

Даница Вулићевић је професорка српског језика и књижевности. Једна је од реализаторки семинара психодрамског читања лектире. Психодраматичар je у едукацији.

Гордана Марић Лаловић и Даница Вулићевић чланице су групе плејбек-театра Плејбек Београд, од њеног оснивања.

Пријавте се на портирници!

Posted in Културно-образовни програм and tagged , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *