Гостовање Дечјег културног центра Београд у Букурешту

20180121 Gostovanje DKCB u Bukurestu (20)


 

ГОСТОВАЊЕ ДЕЧЈЕГ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА БЕОГРАД У БУКУРЕШТУ

 

Током протеклог викенда одржан је састанак пројектних тимова свих институција које учествују у пројекту међународне сарадње  YOUNG THEATRE, кофинансираног из фонда Креативна Европа. Пројектни тим Дечјег културног центра Београд био је гост Комичне опере за децу, заједно са делегацијама парнерских организација из Словеније, Пољске и домаћина Румуније.

Током тродневног боравка у Румунији, драмски педагози Дечјег културног центра Београд и вође пројекта у име ДКЦБ учествовали су у укупно 12 пројектних активности укључујући сусрете са управом институције домаћина, представника Деска Креативна Европа у Румунији, Градске скупштине, Министарства културе, Школског инспектората, Министарства просвете и представнице канцеларије програма Креативна Европа у Бриселу, задужене за праћење пројекта. Поред састанака одржане су драмске радионице на којима се радило на методологији  која ће бити коришћена у даљем раду на пројекту, као и на брошурама и осталим материјалима који ће настати кроз процес рада. Сви учесници Интерим састанака имали су прилику да, као студију случаја, погледају две позоришне представе у продукцији Комичне опере за децу, по једну са велике и мале сцене. Активности на овом међународном пројекту се настављају већ у фебруару, када ће у Дечјем културном центру Београд бити одржана радионица за драмске педагоге на којој ће пријављени имати прилику да науче дефинисинану методологију рада на тему имровизационог позоришта, како би је применили у свом раду.

Резултате свога рада имаће прилику да прикажу на манифестацији IMPRO DAYS, који ће бити одржана у оквиру фестивала ГЛУМИЈАДА.

Posted in Позоришни програм and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *