zlatna-jabuka-i-devet-paunica


Dramska čitaonica

Besplatan letnji program za decu od 10 do 14 godina

 

Na dramskoj čitaonici istraživaćemo poetski svet bajke „Zlatna jabuka i devet paunica”, na izvoru srpske kulturne tradicije. Prateći svež i dinamičan jezik narodnog pripovedača, stvaraćemo na sceni likove i situacije onako kako nas mašta i osećaj budu vodili kroz potragu za pravom i iskrenom ljubavlju. Šta će nam pustinjak usput reći? Ko su nam saveznici? Šta stvarno mogu fantastična bića? A mi njima? Ove i brojne druge zagonetke čekaju da budu postavljene i, što da ne i odgonetnute, na našem zajedničkom dramskom putovanju u čudesno i razmeni iskustava. Bar onih bitnih. Proverite!

Na radionici koristimo određene tehnike psihodrame. Nije potrebno nikakvo prethodno glumačko iskustvo.

Ciklus od pet radionica dramskog čitanja bajke „Zlatna jabuka i devet paunica”održaće se u Studiju za glumu Dečjeg kulturnog centra (drugi sprat, soba 401 ) od 19. do 23. juna, 11-13h.

Gordana Marić Lalović je psihodramski psihoterapeut, grupni analitičar i trener-edukator. Tvorac je seminara psihodramskog čitanja lektire.

Danica Vulićević je profesorka srpskog jezika i književnosti. Jedna je od realizatorki seminara psihodramskog čitanja lektire. Psihodramatičar je u edukaciji.

Gordana Marić Lalović i Danica Vulićević članice su grupe plejbek-teatra Plejbek Beograd, od njenog osnivanja.

Prijave poslati sms-om na mejl vesna@dkcb.rs 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Top