Завршни концерт мајсторског курса дириговања Колина Метерса

 

Након завршеног успешног пројекта Музичко лето на Балкану, оркестар Београдски симфоничари наставља сарадњу са музичарима из целог света. Од 22. до 28. августа, други пут по реду, оркестар ће имати част и прилику да буде домаћин радионице оркестарског дириговања Маестра Колина Метерса. Маестро Метерс је професор емеритус дириговања на Краљевској музичкој академији у Лондону, где је 1983. године основао одсек за дириговање. Током његовог вођења овог одсека, он је постао међународно признат као један од водећих светских програма за школовање диригената. Метерс има међународну репутацију као један од водећих светских педагога, те је држао мајсторске курсеве у Немачкој, Пољској, Финској, Португалу, Хрватској, Аустралији, Венецуели, Вијетнаму, Русији, Кини, САД и другим земљама. Његово широко искуство омогућило му је завидну репутацију професионалног диригента, професора и ментора дириговања и оркестра.

Радионици ће као активни учесници присуствовати млади и талентовани диригенти из Кине, Француске, Италије, Пољске, Сједињених Америчких Држава, Русије и Србије.

Програм радионице за диригенте биће састављен из два кључна дела: први део обухвата пробе уз клавирску пратњу са пијанистом Укијем Оваскаиненом, које ће трајати од 22.08. до 24.08. Затим ће 25. августа почети други део који ће се изводити уз пратњу нашег оркестра и трајати све до 28. када ће се радионица заокружити завршним концертом у Великој Дворани Коларчеве задужбине, са почетком у 20 часова.

Покровитељ радионице је Дечји Културни центар Београд (Таковска 8), који је радионици обезбедио простор за све пробе и активности у целом њеном трајању.

На радионици ће се обрађивати дела Прокофјева, Менделсона и Моцарта, која ће се извести и на завршном концерту. Солиста на виолини биће члан оркестра Ката Стојановић, тренутни студент виолине у Цириху.

Проба 26.08.2019. 

24 item(s)

 

Posted in Најаве.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *