ОДРЖАНА УСКРШЊА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ЗА ДЕЦУ ЗВЕЧАНСКЕ

ОДРЖАНА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ЗА ДЕЦУ ЗВЕЧАНСКЕ

„АУКЦИЈА УСКРШЊИХ ЈАЈА“ ЛИКОВНОГ АТЕЉЕА ДКЦБ
И
“ОСЛИКАВАЊЕ УСКРШЊИХ ЈАЈА“ ,
У САРАДЊИ СА ЗАВОДОМ ЗА УЏБЕНИКЕ


У среду 27. априла 2016. од 18 часова, у Холу Дечјег културног центра Београд, одржана су два програма у оквиру Хуманитарне акције.

На „Аукцији ускршњих јаја ДКЦБ“ продата су керамичка јаја која су осликали чланови нашег Ликовног студија који води Катарина Булајић Павловић. Деца су на свој начин представила животиње, занаменитости Београда, орнаменте, делове града и природе, користећи комбинације различитих техника.

У исто време одржана је продаја под називом „Осликавање ускршњих јаја“ организована у сарадњи са Заводом за уџбенике и компанијом Статовац из Лесковца. У овој акцији учествовали су другаци и четвртаци О.Ш. Дринка Павловић и предшколци из вртића Ла фелицита и Пчелице који су уз помоћ наших едукатора сликали на стиропорским јајима. Њихови мали ауторски радови продати су по цени од 200 динара.

Сав новац биће намењен деци без родитељског старања у Звечанској. Ово ће бити традиција ДЦКБ-а и настојаћемо да сваке године кроз дечје стваралаштво учимо најмлађе да помажу другима кроз своју уметност и рад.

 

Posted in Галеријски програм.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *