Одржана радионица “Забави се и креирај”

У циљу неговања креативности  код деце млађег школског узраста и њиховог упознавања са ауторским анимираним филмом, 19. априла 2016. одржана је пројекција филма „Наивна прича“ након које је, с једним одељењем уследио разговор с ауторком Маријом Лазаревски Милановић о томе како су разумели и доживели филм а с другим одељењем, ликовна радионица Орнаменти и илустрација.

Ученици трећег разреда ОШ „Влада Аксентијевић“ сазнали су  која је идеја била полазиште у стварању филма, из којих фаза се састоји процес израде ауторског анимираног  филма, која је разлика између комерцијалног и ауторског филма и још много занимљивих детаља карактеристичних за професију – редитељ анимираног филма.

У Ликовном атељеу, у атмосфери стваралачке игре, спонтаности и отвореноси, деца су се забавила и креирала орнаменте и илустрације надахнута призорима из анимираног филма „Наивна прича“.

 

Програм уредиле и водиле:

Марија Лазаревски Милановић, редитељ анимираног филма, Катарина Поповић Булајић, мр сликарства, ликовни педагог и Снежана Станковић, уредник културно образовног програма.

Posted in Културно-образовни програм.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *