Препорука књига за август 2018. године


КЊИГА ЗА ОДРАСЛЕ


 

Аутор: Ненад Новак Стефановић
Наслов: Убиство у Капетан Мишиној
Издавач: Лагуна, 2016

 

У роману „Убиство у Капетан Мишиној“ можете упознати Београд давне 1924.године коју сматрају златним добом развоја града, у коме се окупљају људи  из многих крајева света. Међу њима била је и Олга Шчедрина, богата Рускиња која је извршила самоубиство. Крста Павловић не мири се са званичним извештајем полиције, истражује убиство и сазнаје да су емигранти донели у Београд и мистерије својих претходних живота. Тумачи ребус који је оставила Олга Шчедрина у последњим тренуцима живота, уцртавши поруку  врхом своје ципеле.

Инспектор Крста остаје доследан себи, трагајући за необоривим доказима о  убиству и мистериозној  смрти Олге, тражи помоћ од професора Полицијске академије , чувеног криминалисте Арчибалда Рајса.

Читајући, сазнајте како се разрешава заплет овог  романа и ко је све учествоваоу њему.

 


КЊИГА ЗА МЛАДЕ


 

Аутор: Весна Алексић
Наслов: Сазвежђе виолина
Издавач: Београд,Креативни центар, 2018

Прича Весне Алексић нам открива  како одрастају две девојчице  у време ратова из деведесетих година. Оне се бране уметношћу, лепотом живота, дружењима и садржајима који оплемењују њихове младе животе.

Ана је панкерка, воли Моцарта и групу“Клеш“. Тијана воли Вивалдија и стрипове, своје другове и Ану. Обе похађају Школу за музичке  таленте  у Ћуприји и надају се великој светској каријери. Траже узоре у познатим композиторима, отворене према свету , сматрајући да је уметност увек била намењена одабранима, мањем броју, никада масама. … Пођите њиховим трагом и окружите се садржајима који  улепшавају ваше одрастање!

 


КЊИГА ЗА ДЕЦУ


 

Аутор: Виолета Јовић
Наслов: Како сам постао псето
Издавач: Чачак, Пчелица, 2017

Ова прича је намењена деци која  одрастају уз кућне љубимце, а  ауторка приче  Виолета Јовић  открива нам  судбину Чарлија, пса који одраста уз једну Мају.

Чарли је куца са педигреом, васпитан, зна кад  треба да иде у шетњу, када да  једе и како  да се понаша у друштву. Воли своју власницу Мају која га води свуда са собом, води га по кафићима на узици са  лепим поводцем, на сусрете са другарицама и у куповину гадаробе по бутицима, где се младе девојке облаче. Маја опседнута куповином , заборавља свог љубимца у излогу радње. Напуштен и заборављен проналази нове пријатеље, уличне псе који слободно шетају градом.

Читајући сазнаћете како се Чарли прилагођава друшту и новим околностима у којима је затечен, како је од пса са педигреом,  постао обично псето!

Праву љубав према псима изражавате свакодневном бригом и посвешћеношћу.

 

 

 

Posted in Библиотека ДКЦБ and tagged , , , .

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *