ПРЕПОРУКА КЊИГА ЗА МАРТ 2016. ГОДИНЕ

КЊИГА ЗА ОДРАСЛЕ


udvojeni_covek-zoze_saramago_vАутор: Жозе Сарамаго

Наслов: Удвојени човек

Издавач:Лагуна,2015

У роману “ Удвојени човек“, писац користи мотив двојника који смо сретали у романима Александра Диме и Достојевског. Упознајемо професора историје Тертулијано Максимо Афонса који игром случаја открива да има двојника у лику глумца Антонија Клара. Трага за њим и открива не само сличност већ
И идентичност у физичким одликама до датума рођења. Тешко је разликовати ко је ко,али Антонијева знатижеља је много већа, упознаје девојку свог двојника и ужива у могућностима које му пружају разнолике ситуације.
Њихова игра је неисцрпна.


КЊИГА ЗА МЛАДЕ


ana_i_francuski_poljubac-stefani_perkins_vАутор:Стефани Перкинс

Наслов: Ана и француски пољубац

Издавач:Лагуна,2016
Уживаћете у чарима Париза у коме се нашла Ана коју отац уписује у инернат.
Први пут се растаје од породице, не зна француски али у Паризу стиче нове пријатеље и полако се навикава на живот ван куће.Заљубљује се у друга иако има девојку,али чини јој се да и он није равнодушан.Имају породичних проблема,одрастају и сазревају заједно у романтичном граду.
Заљубљеност им помаже у превазилажењу многих невоља,страхова и неизвесности са којима се срећу.


 

КЊИГА ЗА ДЕЦУ


 

Sezona-lova-na-svice-61042АУТОР:Виолета Јовић

НАСЛОВ: Сезона лова на свице

ИЗДАВАЧ:Bookland,2015

Овај роман за децу уводи читаоце у детињство двеју сестара у идиличном сеоском окружењу. Стога књига доноси и многа изненађења градском читаоцу. Он може увидети колика је разлика између начина живота у различитим срединама, о којима се можда и не размишља. Моћи ће да процени колико је слободе и неспутаности, иницијативе и зрелости у поступцима сеоске деце. Ускраћеност за удобности живота у граду њих мало додирује. Напротив, игре које сама осмишљавају и обавезе које примају на себе чине им детињство лепим, препуним несвакидашњих доживљаја на којима им друга деца могу само позавидети.

Posted in Библиотека ДКЦБ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *