Препорука књига за март 2018. године


КЊИГА ЗА ОДРАСЛЕ


 
 
виолинистАутор: Алиса Паломбо
Наслов: Виолиниста из Венеције (прича о Вивалдију)
Издавач: Лагуна, 2017

 

У роману „Виолиниста из Венеције“ упознаћете живот младе и лепе  Адријане  д  Амато,  која  наслеђује таленат од мајке и потребу да се  усвршава тражећи врсног професора виолине и композитора Антонија Вивалдија. Заљубљује се у виртуозног виолинисту и учесталим посетама њихова љубав  постаје све јача, али не и могућа.

Вивалдију као композитору и  свештенику, љубав није дозвољена и могућа, а Адријанин отац, богати трговац  забрањује да се она бави   музиком и има велике планове о удаји своје кћери. Појављује се леп и богати венецијански  племић који жели да је ожени, али Адријана се поводи романтичном  љубављу и страсти према према предивним звуцима виолине и Вивалдију.  Књига је намењена  онима  који воле ромнасиране пиповести познатих уметника.

 

 


КЊИГА ЗА МЛАДЕ


 

 

 

почетакАутор: Ивана  Лукић
Наслов: Почетак нечег великог
Издавач: Кеативни центар, 2018

Сазнајте причу младе тинејџерке, њена размишљања о животу, дружењу, школовању.

Упознајте њену породицу  и какви су  односи у њој. Одрастање није увек лако и безболно, поставља себи многа питања и тражи одговор. Расположење јој се мења из часа у  час, пореди се са својим другарицама. Насмејаће вас и орасположити а можда ћете и себе  и препознати у њој!

 

 


КЊИГА ЗА ДЕЦУ


 

 

мачкеАУТОР:Јасминка Петровић
НАСЛОВ:  О мачкама, нотама и бубама
ИЗДАВАЧ:Креативни центар, 2017

Упознајте Мају, дев ојчицу  из друге галаксије. Она замишља да је живот  тамо другачији, бољи, радоснији, тражи оца који јој недостаје. Улешава стварност, и немири се са губитком оца. Радознала, љубопитљива тражи одговоре којима није увек задовољна.Мачка је њен верни пратилац  на другој планети!

У другим причама сазнаћете чему се Звездана радује  и шта њој ноте значе ,  чега се Милан плаши и  како превазилазе своје страхове и недостатке.

Све три приче откривају и лепу и тужну страну живота, коју и  дете може  да разуме!

Posted in Библиотека ДКЦБ and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *