ПРЕПОРУКА КЊИГА ЗА ЈУН  2017. ГОДИНЕ

 


КЊИГА ЗА ОДРАСЛЕ


 

pariz_i_tom-edvard_raderfurd_vАУТОР: ЕДВАРД  РАДЕРФУРД

НАСЛОВ: Париз 1, 2  том

ИЗАВАЧ: БЕОГРАД, ЛАГУНА, 2017

 

Из пера Едварда Радерфурда, великог мајстора историјских романа, стиже задивљујући еп о величанственом  граду Паризу. Град снова, маште, раскоши, научника и сликара обухвата два века, све до 1968. године. Шетајући кроз веме, открива нам приче које су узбудљиве и интимне,о растрзаности и оданости и о дуго скриваним тајнама. Упознајемо четири породице. Сазнајемо за лажи порекла  племените лозе Де Сињ до револуционарних Ле Сурових које желе да сатру Де Сињеве, Бланшареве до  вредних Гасконових и њихових амбиција. Ликови одрастају, траже своју срећу, заљубљују се и одљубљују.

Упознајемо браћу из сиромашне четврти поред Монмартра од којих један ради на изградњи Ајфелове куле а други се препушта подземљу у околини Мулен ружа.

И коначно епопеју трговаца који су све изгубили за време владавине Луја XV, поново се уздижу у доба НАПОЛЕОНА и помажу да Париз постане важан центар културе и уметности.

У овом роману дочарани су призори, мириси и укуси вечног ГРАДА СВЕТЛОСТИ.

 


КЊИГА ЗА ДЕЦУ


 

trista_slavujevih_pesama_vvАУТОР: Радомир ПУТНИКОВИЋ

НАСЛОВ: „ТРИСТА СЛАВУЈЕВИХ ПЕСАМА“

ИЗДАВАЧ: КРЕАТИВНИ ЦЕНТАР БЕОГРАД, 2016

Упознајте савременог баснописца  Радомира Путниковића, који у својим баснама нам открива своја запажања о свету. Ненаметљиво поставља питања о смислу и вредностима нашег живота кроз дијалоге животиња и биља. Басна је увек била есенција мудрости, у којој добијамо одговере о вредностима, манама и врлинама. Лепо илустрована употпуњује представљени садржај на опште задовољство читалаца.

Posted in Библиотека ДКЦБ and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *