ПPEПОРУКА КЊИГА ЗА МАЈ. 2016

ПPEПОРУКА КЊИГА ЗА МАЈ. 2016

 


 

КЊИГА ЗА ОДРАСЛЕ


 

svet_u_isusovo_doba-verner_dalhajm_vАутор: Вернер Далхајм

Наслов: СВЕТ У ИСУСОВО ДОБА

Издавач: Лагуна, 2016.

 

 

Историју Старог света  представља нам Вернер Далхајм, један од најбољих познавалаца тог времена, приповедајући нам како је изгледао свет у Исусово доба.

Када је Понтије Пилат рекао да пере руке од Исусове крви,а римски војници повели Исуса Назарићанина кроз јерусалимске улице ка Голготи, нико није ни слутио  да ће смрт овог путујућег проповедника представљати историјску прекретницу. Неколико деценија касније први хришћани већ су кренули на своја мисионарска путовања. Како је изгледао свет у којем се тако брзо ширила нова вера?


 

КЊИГА ЗА ДЕЦУ


 

slovne_price_vvАутор: Вeсна Видојевић Гајовић
Наслов: СЛОВНЕ ПРИЧЕ
Издавач: Радио-телевизија Србије, 2015.

Да о сваком  слову може да се исприча прича, потврђује своју вештину приповедања  Весна Вивојевић Гајовић. Пажљиво се позабавила сваким словом азбуке и оживела га на један несвакидашњи начин. Књижевница је пронашла сваком слову неку лепу и необичну особину из које је потекла прича. Тако смо добили 30 веселих, шалозбиљних и урнебесних прича писца необуздане маште.

Ова забавна књига написана је у славу симбола најсложенијег система знакова који нам омогућава да забележимо оно што мислимо и говоримо. Истовремено, она нас упућује на то какве све необичности могу бити тема у књижевности. Зато је вредна читања и сваке наше пажње.

Posted in Библиотека ДКЦБ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *