Радионица креативног писања


Радионица креативног писања

Пишем ти бајку

 

Узраст: 9 до 11 година

Циљ радионице: Упознати децу са различитим културама и мање познатим бајкама. На свакој радионици се представља по једна народна бајка, објашњавају се теме и мотиви, порука и затим свако дете саставља своју бајку. Поред обогаћивања језика, деца се упознају са различитим културама, положајем и обичајима одређене земље. Циљ радионице је да се од бајки које су саставила деца направи збирка. Ако имамо у виду да је читав цртани серијал Маша и медвед настао на основу једне руске бајке, помоћу дечје маште од сваке бајке се може направити један нови чудесни свет.

Датум одржавања: 6,7,8,11,12,13. фебруар, 11:00 -12:30

Радионице су бесплатне, али је неопходно пријавити своје учешће позивом на број 32 42 011

Радионице води мр Јелена Иванишевић.

 


Радионица креативног писања

А ко су моји бунтовници?

 

Узраст: 12–14 година

Циљ радионице: Упознати децу старијих разреда основне школе са великим умовима који су задужили нашу културу и науку и проширити њихова знања.

Ко су наши бунтовници и бунтовнице? Ко су велике научнице/научници Србије? Идеја је да кроз приче о великим умовима деца старијих разреда проширују своја знања и науче нешто о личностима које су задужиле нашу науку и културу: Јелисавети Начић, Надежди Петровић, Лази Костићу, Михајлу Пупину… Део радионице је посвећен причи о великим умовима, а део томе да деца сама састављају приче о појединостима из њиховог живота. Од дечјих прича саставља се збирка и уче се како да направе свој блог. Тако се проширују њихово информатичко и језичко знање истовремено.

Датум одржавања: 6,7,8,11,12,13. фебруар, 12:30-14:00

Радионице су бесплатне, али је неопходно пријавити своје учешће позивом на број 32 42 011

Радионице води мр Јелена Иванишевић.

 

 

Posted in Обавештења and tagged , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *