Свечана академија Дечјег културног центра Београд „65 ГОДИНА ЗА ДЕЦУ“

Свечана академија Дечјег културног центра Београд

„65 ГОДИНА ЗА ДЕЦУ“

Петак, 21. април у 12 часова

сала Донка Шпичек
Таковска 8

 

Свечаном академијом „65 ГОДИНА ЗА ДЕЦУ“ , Дечји културни центар Београд, обележиће јубилеј у петак, 21. априла у 12 часова у сали Донка Шпичек, која је захваљујући Граду Београду и компанији Лукоил недавно обновљена.

У програму ће учествовати: Хор ДКЦБ са специјалним гостима – Синфонијетом младих, Миња Субота, “, Леонтина Вукомановић , Радослав Граић , Дуња Јеличић са песмом из мјузикла „Тесла и битка на Магнетном пољу и многи други који су један део свога радног века провели у овој установи.

Дечји културни центар Београд је установа културе чији је оснивач Градска управа града Београда. Основан је 1952. године као Дом пионира Београда. Првобитно се налазио у Кнез Михаиловој улици број 7 све до 21. априла 1968. године, када је у Таковској улици број 8 изграђен нови Дом пионира, где се и данас, на површини од скоро 4000 м2, одвијају многобројни програми намењени деци и младима. Поред великих манифестација и фестивал као што су Радост Европе, Федехо, Демус, Федемус, Дечје београдско пролеће, Плесни сусрети, ДКЦБ окупља децу која учествују у високо квалитетним програмима, студијима и атељеима одрастајући кроз игру, стрваралаштво и дружење.

У протеклих три године ДКЦБ је, захваљујући Граду Београду, донаторима и спонзорима, обновио спољашњост (кров и фасада) као и велики део унутрашњег дела зграде (дрвенарија, велика сала, техничка опрема, уметнички атељеи и студији). Надамо се да ће и даље и у још већем броју деца Београда, а и шире, наставити овде да се развијају у новом и лепшем амбијенту.


11 item(s)
Posted in Обавештења and tagged , , , , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *