Categories: Обавештења

Pozivnica


СВЕЧАНИ ПРОГРАМ ПОВОДОМ ОТВАРАЊА РЕНОВИРАНЕ ВЕЛИКЕ САЛЕ

ДЕЧЈЕГ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА БЕОГРАД КОЈА ЋЕ НОСИТИ ИМЕ „ДОНКА ШПИЧЕК“

 Понедељак, 27. фебруар у 12 часова

 Дечји културни центар Београд
Таковска 8

 

Свечано отварање реновиране Велике сале Дечјег културног центра Београд одржаће се у понедељак,  27. фебруара у 12 часова. Већ шездесет пет година у овој сали окупљају се деца, учествују у високо квалитетним програмима, одрастајући кроз игру, стрваралаштво и дружење. Захваљујући Граду Београду и компанији Лукоил, замењена су седишта, реновирана бина, подне облоге, расвета и прaтећа техника.

Обновљена сала добиће име по Донки Шпичек, бившој председници Управног одбора ДКЦБ која је свој живот посветила деци, а многе креативне тренутке провела баш на овом месту. Увек ту за најмлађе, пожртвована и одговорна, продорна и истрајна, са задатком који је сматрала најважнијим, да брине о деци. У њену част и са жељом да се њено дело не заборави, а на иницијативу директора ДКЦБ проф. мр Драгана Марића и Управног одбора, ово је име сале која ће наставити да окупља децу и ђаке око племенитих садржаја, чинећи нашу будућност ведријом, паметнијом и лепшом.

Песме са „Дечјег београдског пролећа“, које је обновељено после више од двадесет година у априлу 2016. године, извешће Леонтина Вукомановић, Слободан Бода Нинковић, Невена Божовић и Бојана Стаменов. Публика ће имати прилике да чије дует из мјузикла за децу  „Тела и битка на Магнетном пољу“, у продукцији ДКЦБ коју ће отпевати глумци представе, Марко Марковић и Лена Стаменковић. Цео програм учиниће богатијим Балетски студио и Хор ДКЦБ, са најлепшим песмама из дечјих мјузикла. Програм ће водити Миња Субота и Леонтина Вукомановић.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Top