Свечано отварање изложбе и презентација годишњег пројекта „Од античког храма до човека нове индивидуалности“

Свечано отварање изложбе и презентација годишњег пројекта

 „Од античког храма до човека нове индивидуалности“

 Петак, 17. фебруар у 19 часова

 Дечји културни центар Београд
Галерија
Таковска 8

 

У Галерији Дечјег културног центра Београд, данас у 19 часова, свечано ће бити отворена изложба и презентација годишњег пројекта „Од античког храма до човека нове индивидуалности“, који је подржан од стране Секретаријата за спорт и омладину Града Београда.

У годишњем пројекту „Од античког храма до човека нове индивисуалности“ учествовали су ученици шест средњих београдских школа (Школа за дизајн, Осма београдска гимназија, Хемијско-прехрамбена технолошка школа, Дрво арт школа, Архитектонско-техничка школа и Техноарт школа за машинство и уметничке занате).

У овом пројекту млади су имали могућност да кроз едукативно-креативне радионице овладају функционалним знањем из културе историје цивилизације и да стечено знање инкорпорирају у информационе технологије. Радило се са групама од двадесет учесника, а свака школа долазила је на четири радионице.

На првом сусрету у атмосферу одређене историјске епохе ученике је увела историчарка умености Лидија Сеничар. Ученици су интерактивно учествовали у предавању које је било у power point презентацији. Постављали су питања, правиле су се паралеле са савременим добом. На другом и трећем сусрету, након тематске целине приступло се практичном делу рада са мр Невеном Поповић, Александром Грбовић и Ђурђом Сивачки, које су учеснике научиле да креирају визуелни садржај коришћењем традиционалних (цртеж, слика, колаж, скулптура) и савремних медија (дигитална фотографија, видео запис, интернет платформе).

Учесници су били одушевљени радом на грчарском точку и осликавањем посуда по узору на историјске епохе по којима се радило.

Други део практичног рада чинило је формирање презентација на интерактивном порталу, коришћењем савремених информационих технологија. Заинтересовани могу да погледају презентацију на порталу  http://virtuelnikabinet.mojatelje.com/.

Слободно време отвара могућност младима да задовоље своје интересе, могућности и потребе, да активирају своје стваралачке снаге, за чије задовољење нису имали могућности у осталим сферама живљења. Начин на који проводе слободно време јесте изузетно важан за развитак адолесцентске личности, а овај пројекат им је понудио квалитетан програм.unnamed


Posted in Галеријски програм and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *