СРЕДЊОВЕКОВНИ БЕОГРАД

Учешћем у трочасовном програму СРЕДЊОВЕКОВНИ БЕОГРАД који је састављен из неколико целина (предавања, игроказа и церемоније доделе повеља) 18.марта 2016. ученици трећег и четвртог разреда ОШ „Влада Аксентијевић“ имали су потпун доживљај епохе деспота Стефана Лазаревић.

 

У сусрету са актерима игроказа „Културни успон Србије“, доведена на поприште историје, драмском игром враћена у непознати средњи век, деца су кроз интерактивну игру обогатила знање о начину живота српског средњовековног племства, упознала се с друштвеним приликама које су обележиле Србију с почетка 15. века, сазнала како су се градили бедеми, куле, капије, какве су послове обављали сокалници, ужари, тесари, клесари, коњушари…

 

На церемонијалном завршетку програма, деца су приказала деспоту Стефану Лазаревићу шта су научила а заузврат деспот их је произвео у витезове реда знања и доделио им даровне повеље.


43 item(s) « of 2 »

 

Реализација:

предавач – Марко Алексић;

коаутори и извођачи програма: Срђан Дошен (Стефан Лазаревић), Горан Јоксић (неимар Раде Боројевић), Снежана Бећаревић (Јефимија), Радица Маринковић (Оливера Лазаревић).

 

Уредник и аутор програма: Снежана Станковић

Posted in Културно-образовни програм.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *