СТРИП КОНКУРС КАИШ 4 – 2016

               dsc07728


             Дечји културни центар Београд већ четврти пут организује републички стрип конкурс у форми каиша, за децу и младе (од 7 до 18 година), односно од првог разреда основне до четврте године средње школе. Изабрана је кратка форма стрипа, јер смо сматрали да је то најбољи начин да учесници покажу своје умеће.

           Циљ конкурса је да мотивише децу и младе на пољу ствралаштва „девете уметности“ и да повеже све оне ликовне педагоге који у својим радионицама откривају деци и младима тајне стрипа; да средњошколцима и студентима омогући да се повежу са еминентним стип ауторима како би што кретивније савладали тајне девете уметности.

          Посебан значај пројекта (изложба, стрип радионице, предавања) је истицање стрипа као медија који помаже адолесцентима да се кроз визуелно-сатиричну форму суоче са одрастањем и превазиђу кризне године (акутне и развојно-психолошке проблеме у процесу самореализације личности).

            На стрип конкурс каиш стигло је 503 рада. Стручни жири је иамо доста тежак задатак да оцени пристигле радове и да додели награде и похвале у три старосне категорије. Стручни жири чинили су:

                Владимир Весовић, стрип аутор, илустратор, сценариста и педагог

                Зоран Михаиловић, карикатуриста, графички дизајнер

                Јана Адамовић, примењени уметник, стрип аутор

           Додела награда и похвала биће 17. децембра у 13 часова у Галерији Дечјег културног центра Београд на свечаном отварању изложбе награђених и одабраних радова.

               Све посетиоце очекује гост изненађења из света „девете уметности“!


  РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА


Posted in Културно-образовни програм and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *