ФЕДЕХО 2017 6. Републички фестивал хорова деце и младих

FEDEHO (1)


6. РЕПУБЛИЧКИ ФЕСТИВАЛ  ХОРОВА ДЕЦЕ И МЛАДИХ

 

Ф Е Д Е Х О 2017

 

17 – 19. мај у 17 часова
Субота, 20. мај у 12 часова

 сала Донка Шпичек

 

Дечји културни центар Београд организује 6.  Републички фестивал хорова деце и младих ФЕДЕХО, 17 – 19. Маја од 17 часова. Ревијални концерт победника биће одржан у суботу, 14. маја у 12 часова.

На овогодишњем фестивалу представиће се хорови из Зрењанина, Новог Сада, Прокупља, Краљева, Ваљева, Обреновца, Београда, Гроцке, Параћина, Косовске Митровице, Неготина.

Поред награде за најбољи хор, биће проглашен најбољи диригент фестивала, најбољи музичко-сценски наступ, као и најбоље изведене композиције различитих жанрова. Дипломе и медаље награђенима, на свечаном Ревијалном концерту, уручиће жири – Вера Миланковић – композитор, пијаниста, педагог и редовни професор ФМУ, Ђорђе станковић – диригент, Дарко Манић – солиста хорова „Обилић“ и „Collegium musicum“ и солиста – певач Хора РТС.

Фестивал окупља хорове основних и средњих школа, музичких основних и средњих школа, као и црквене хорове и хорове при државним и приватним институцијама. Учесници фестивала имаће прилику да уз забаву и упознавање са својим вршњацима једни другима презентују свој таленат, упореде музичка достигнућа и покажу се у музичком жанру у ком су најбољи. Циљ фестивала је афирмисање дечје хорске музике, сценског музичког извођења и популарисање хорске музике као део нашег културног наслеђа.

Координатор Фестивала је мр Невена Ивановић, диригент Хора ДКЦБ

 


6 item(s)
Posted in Концертни програм and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *