ХОРОВИ ДЕЦЕ И МЛАДИХ ИЗ ЦЕЛЕ СРБИЈЕ И РЕГИОНА НА ОТВАРАЊУ 5. ФЕСТИВАЛА Ф Е Д Е Х О

ХОРОВИ ДЕЦЕ И МЛАДИХ ИЗ ЦЕЛЕ СРБИЈЕ И РЕГИОНА НА

ОТВАРАЊУ 5. ФЕСТИВАЛА Ф Е Д Е Х О

У ДЕЧЈЕМ КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ БЕОГРАД


20160511 FEDEHO (1)


Данас је отворен Фестивал хорова деце и младих ФЕДЕХО који већ пету годину организује Дечји културни центар Београд. Такмичење ће се одржати и 12. и 13. маја, од 17 часова. У суботу 14. маја у 12 часова биће одржан свечани Ревијални концерт победника на Великој сцени.

На овогодишњем фестивалу представиће се 23 хора из Бечеја, Ваљева, Обреновца, Београда, Параћина, Косовске Митровице, Лесковца, Шапца, Сремске Митровице, Неготина и Бања Луке.

20160511 FEDEHO (7)Најбољи хор, по мишљењу стручног жирија, представљаће Србију на једном од концерата овогодишњег Сусрета деце Европе „Радост Европе”. Поред награде за најбољи хор, биће проглашен најбољи диригент фестивала, најбољи музичко-сценски наступ, као и најбоље изведене композиције различитих жанрова. Дипломе и медаље награђенима уручиће жири – Вера Миланковић композитор, Тамара Адамов Петијевић, Мирољуб Аранђеловић Расински, на свечаном Ревијалном концерту. Водитељ програма је Милена Моравчевић

20160511 FEDEHO (9)Фестивал окупља хорове основних и средњих школа, музичких основних и средњих школа, као и црквене хорове и хорове при државним и приватним институцијама. Учесници фестивала имаће прилику да уз забаву и упознавање са својим вршњацима једни другима презентују свој таленат, упореде музичка достигнућа и покажу се у музичком жанру у ком су најбољи. Циљ фестивала је афирмисање дечје хорске музике, сценског музичког извођења и популарисање хорске музике као део нашег културног наслеђа.


20160511 FEDEHO (3)
Координатор Фестивала је мр Невена Ивановић, диригент Хора ДКЦБ
Спонзор фестивала компанија Граве осигурање

LOGO - international_color

Posted in Концертни програм.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *