ДКЦБ НА 18. БЕОГРАДСКОМ КАРНЕВАЛУ БРОДОВА

 

,,Заплови бојама” – ликовна радионица

Градска институција културе за децу – Дечји културни центар Београд припремила је и ове године занимљиву креативну радионицу за најмлађе посетиоце манифестације „Београдски карневал бродова”, која ће се одржати у суботу, 8. јула, на Сави променади. Под називом „Заплови бојама”, креативна ликовна радионица одржаће се од 17 до 21 час.

Променада на реци постаће ликовно машталиште за децу, која ће путем боја и линија запловити до слободног уметничког израза. Дечји културни центар Београд ће променаду претворити у атеље на отвореном и омогућити малишанима да се опробају у сликарским вештинама и осете лепоту ликовног изражавања. Деца ће бити у прилици да осмисле и насликају сопствене представе бродова. Бродови који ће се налазити у свечаној карневалској поворци послужиће им као инспирација за ликовно изражавање.

Учесници креативне ликовне радионице „Заплови бојама” своје аутентично уметничко дело моћи ће да понесу као успомену са овог сада већ традиционалног догађаја за наш град.

 

Леонтина и Хор „Чаролија”

Почетак 18. Београдског карневала бродова обележиће концерт дечјег хора „Чаролија” и Леонтине, који почиње у 18 часова. На репертоару ће се наћи атрактивни музички хитови за децу како класичних – „Деца су украс света”, Разболе се лисица”, „Слон лепотан Дон Долан”, тако и најновијих песама са фестивала „Дечје београдско пролеће” Дечјег културног центра Београд. На програму су и песме о Београду са музичког издања у продукцији ДКЦБ „Београд је дивна прича”.

 

 

 

 

 

Posted in Обавештења.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *