Радионица „Откривам руски језик и културу“ у Дечјем културном центру Београд

руски кутак


Радионица „Откривам руски језик и културу“ у Дечјем културном центру Београд

 

У четвртак, 17. маја у Библиотеци Дечијег културног центра, одржана је радионица „Откривам руски језик и културу“ у оквиру циклуса „Истражујем, откривам, сазнајем“, на којој су присуствовали ученици О.Ш. „Влада Аксентијевић“, предвођени учитељицом Александром Краљевић. Радионицу је одржала сарадница ДКЦ Дајана Лазаревић.

На радионици ученици су обнављали руску азбуку, певали руску народну песму „Каљинку“ и учили како да у садашњем времену промене правилне глаголе по лицима. Имали су прилике да чују неке од најпознатијих песама Александра Сергејевича Пушкина на руском језику, а сами су рецитовали стихове и набрајали Пушкинова дела на српском језику.
На радионици је обрађивана и комуникација – како се поздрављамо и представљамо непознатим људима. Ученици су показали велико интересовање за учење руског језика и културе.

Ова радионица је само једна у низу, које се организују у склопу новоотвореног „Руског кутка“ у Библиотеци Дечијег културног центра, а захваљујући подршци Руског дома у Београду. „Руски кутак“ је отворен за све заинтересоване, а садржи сликовнице, уџбенике за учење руског језика, сабрана дела најпознатијих класика и савременика руске књижевности, енциклопедије, приручнике и речнике. Литература је на српском и руском језику.

Дајана Лазаревић

Posted in Библиотека ДКЦБ and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *