30 година школе Ђорђе Лобачев

 

У петак 24. фебруара у 19 часова у Галерији Дечјег културног центра Београд биће отворена изложба „30 година школе стрипа, илустрације, концепт арта Ђорђе Лобачев“ посвећена тридесетогодишњем раду, стварању и одрастању бројних генерација у београдској оази уметности.

Школа стипа, илустрације и концепт арта под менторством стрип аутора и педагога Владимира Весовића почела је са радом 1992 године. Од 1996 године ради под именом доајена девете уметности – Ђорђа Лобачева.

 

Раскошном изложбом (принтови радова полазника школе, оригинални радови, фотографије, личне импресије полазника који су остварени професионалци у различитим вокацијама) и богатим пратећим програмом, посетиоци ће имати могућност да сагледају дух времена, одрастања више генерација и да се упознају са стваралаштвом неких од најзаначајнијих имена домаћег и европског стрипа.

 

„Школа „Ђорђе Лобачев“ је чудо европског стрипа. Она је и најлепши део једног магистралног тока српске културе, њеног најужег језгра – уметности визуелног приповедања.“ Зоран Стефановић, писац, историчар поп културе, Центар за уметност стрипа

 

 

Posted in Галеријски програм, Обавештења.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *