50. РАДОСТ ЕВРОПЕ НА ФЕСТИВАЛУ DEV9T
СТАРА ЦИГЛАНА

 

Београд, недеља, 16. јун – На фестивалу “DEV9T” који се одржава у Београду у Старој Циглани, у недељу 16. јуна одржана је промоција манифестације “Радост Европе” и “Дечјег културног центра” у оквиру радионичарског програма овог фестивала. Деца и њихови родитељи имали су прилике да се упознају са манифестацијом кроз интерактивне радионице које су чиниле ликовне и друштвене игре, експонати и анимације са припремног програма Радости Европе – “Док чекамо госте”. 

Радионице је водила Катарина Булајић Павловић, ликовни педагог уз  Александру Грбовић и волонтере Дечјег културног центра Београд. Заједно са децом и родитељима патентирали смо прецизну формулу осмеха, дечје игре и радости.

Алхемија дружења и дечјег стваралаштва на Међународном сусрету деце Европе – РАДОСТ ЕВРОПЕ траје већ пола века! Сваке године прве недеље октобра дочекујемо госте из иностранства и тада Београд постаје дечја престоница Европе.

Припремни програм „Док чекамо госте“ намењен је ученицима основних школа са идејом да се деца домаћини и други заинтересовани кроз интерактивну игру упознају са предстојећом манифестацијом, припреме за дочек гостију и сазнају више о актуелној теми сусрета. Основци су у прилици да се упознају са различитим појмовима из области науке и уметности.

57 item(s) « 1 of 2 »

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Top