60 година РШУМ ПИШЕ

IMG_0946


60 година РШУМ ПИШЕ

Петак, 7. април у 11 часова

Дечји културни центар Београд, Таковска 8
сала „Донка Шпичек“

 

На велику радост свих нас, истакнути српски песник и књижевник, творац непроцењивих дела, међу којима је у великој мери поезија за децу, Љубивоје Ршумовић слави 60 година рада. Тим поводом, у петак, 7. априла у 11 сати, у сали „Донка Шпичек“ Дечјег културног центра Београд (Таковска 8) обележиће се велики јубилеј. Многобројни пријатељи и поштоваоци Ршумовића употпуниће свечаност изводећи песме које је написао и тако припредити најлепшу забаву за децу.

Учесници су: Биљана Крстић, Ивана Негатив, Инспектор Блажа, Александар Шапић, Зорана Павић, Виктор Савић, Бода Нинковић, Леонтина Вукомановић и Ирина Арсенијевић. Програм обележавања 60 година успешног рада Љубивоја Ршумовића водиће чувени телевизијски водитељ и музичар Миња Субота.

Музича подршка: Хор Дечјег културног центра Београд и Хор Чаролија.

Рођен у месту Љубиш, надомак Златибора, Љубивоје је своје школовање започео у родном месту, а затим наставио у Чајетини, Ужицу и Београду где је дипломирао на Филолошком факултету – одсек компаративна књижевност. Под утицајем Душка Радовића, ког је упознао по доласку у Београд, Љубивоје почиње да ствара поезију за децу. Готово да не постоји дете које није расло уз његове песмице и са осмехом их у старијем добу певало својој деци. Објавио је преко деведесет књига, углавном за децу.

Издавачка кућа Лагуна је са великим задовољством објавила бројне књиге Љубивоја Ршумовића међу којима су: „Три чвора на трепавици“, „Вид из Таламбаса“, „Ма шта ми рече“, „Још нам само але фале“, „Невидљива птица“, „Цлаирвоyант Талес“, „Видовите приче“, „Заувари“, „Ујдурме и зврчке из античке Грчке“, „Сунчање на месечини“…

Добитник је бројних награда за књижевност као што су Награда Змајевих дечјих игара, Бранкова награда и Златни кључић.


IMG_0944

IMG_0839

Posted in Културно-образовни програм and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *