Академија „Сарадници Сунца” – Фондација „Ршум” и Дечји културни центар Београд


Академија „Сарадници Сунца”

Фондација „Ршум” и Дечји културни центар Београд

 

Академија „Сарадници Сунца”, намењена младим талентованим песницима из целе Србије, почиње у понедељак 26. октобра и трајаће до 6. новембра у Дечјем културном центру Београд.

У организацији Фондације „Ршум” и Дечјег културног центра Београд, други по реду стваралачки камп биће организован online. Прве недеље Академију ће водити Љубивоје Ршумовић, Урош Петровић, Бранко Стевановић, Матија Бећковић, Тоде Николетић, Виолета Јовић и Власта Ценић, док ће друге недеље радионице водити глумица Борка Томовић.

Полазници кампа биће деца и млади која су се већ истакла на великим литерарним фестивалима и која желе да уз истакнуте књижевнике и драмске ствараоце још више развију љубав према овој уметности. Млади песници имаће прилику да са прослављеним песницима разговарају о поезији, инспирацији, фантазији и рими, а на креативним радионицама научиће како треба говорити своју поезију, како неговати језик и културу говора.

Прва Академија „Сарадници Сунца” одржана је прошле године на Златибору, у дворишту породичне куће Љубивоја Ршумовића у Љубишу, са завршном приредбом на Краљевом тргу на Златибору, на којој су поред деце и водитеља кампа учествовали Миња Субота и Леонтина Вукомановић.

 „Сарадници Сунца“ представља први пројекат Фондације „Ршум”, основане са идејом подстицања креативности, стваралаштва и индивидуалног развоја код деце. Ршумовић истиче да се Академија „Сарадници Сунца” бави „препознавањем надарености за литерарно стваралаштво код деце, али и практичним радом на проучавању феномена и тајни детињства”. Пројекат се реализује у сарадњи са истакнутим уметницима, ствараоцима и педагозима, уз свесрдну помоћ Министарства културе и информисања Републике Србије, Поште Србије и Општине Чајетина.

>>> Распоред по данима

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *