АВАНТУРЕ КРАЉЕВИЋА МАРКА

 

Монодрама „АВАНТУРЕ КРАЉЕВИЋА МАРКА“ и радионица „ИГРАРИЈЕ СА КРАЉЕВИЋЕМ МАРКОМ“

изведени су 22. и 24. новембра у Црвеној сали.

 

И овај програм из циклуса Забавна историја на дечјој сцени замишљен је као интерактивно упознавање деце са  одређеном епохом из историје Београда и нашег народа, уз помоћ историјских личности. Њих тумаче глумци-аниматори, на такав начин да пред очима публике оживљава свакодневни живот из прошлости и значајни историјси тренуци. Овакво представљање тема је начин да се деци у сећање на прошла времена утисне вишедимензионална представа, коју примају свим чулима.

Марко Краљевић је један од најомиљенијих јунака српских народних песама и прича. У њему су сједињене особине многих великих и храбрих историјских личности. Монодрама „Авантуре Марка Краљевића“ обилује бројним ситним заплетима, који успоравају Марков коначни циљ – да пресуди на коме је царство. А опет – и када пресуди, наметне се нови циљ – пренети моралну поуку Бегу Константину, а самим тим и публици. Представљен је врло живо и Марков однос према животињама – коњу Шарцу и Медведу-Брегу, однос према другим јунацима, краљевима, родитељима, а посебно – према деци.

Након представе изведена је радионица у којој су деца активно учествовала откривајући своје утиске и мишљење о Краљевићу Марку и његовим подвизима, потом га упоређивали са савременим суперхеројима и на крају представили свој кратки игроказ по принципу како би они решили проблем и пресудили да се нађу у Марковој кожи.

 

Реализација:

Горан Јоксић  –  Краљевић Марко

У радионици „ИГРАРИЈЕ СА КРАЉЕВИЋЕМ МАРКОМ“ учествују Снежана Бећаревић Поповић и Горан Јоксић

Техничка подршка и фотографија – Стеван Нешковић

Уредник програма – Снежана Станковић

 

 

петак 24. новембар 2023.

 

Фото: Стеван Нешковић

13 item(s)

 

 

Posted in Позоришни програм, Фотогалерија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *