Београдски дани породице – Мој љубимац

 

БЕОГРАДСКИ ДАНИ ПОРОДИЦЕ

Додела награда и ревија победника конкурса

„МОЈ ЉУБИМАЦ”

Пратећи програм: Музичко-сценски програм за децу и акција удомљавања паса

Недеља, 9. јун, 11 часова

Арт зона, Студентски парк

 

Осми по реду фото и литерарни конкурс за децу и младе под називом „Мој љубимац”, у организацији Дечјег културног центра Београд и у сарадњи са ЈКП „Ветерина Београд”, одржан је у оквиру манифестације ,,Београдски дани породице” у Арт зони Студентског парка.

 

Додела награда, ревија кућних љубимаца и музичко-сценски програм за децу одржан је на сцени постављеној у Арт зони, а публика је имала прилику да види победничке фотографије и да чује награђене младе песнике. На конкурс је стигло око 170 фотографија и 300 песама и прича деце из Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Српске, а фотограф Александар Деспотовић и писац Слободан Станишић изабрали су, по њиховом мишљењу, најуспешније радове који су објављени на сајту www.dkcb.rs и посебном броју дигиталног часописа Чика Јова Змај.

У музичко-сценском програму учествовали су награђени млади песници – победници литерарног конкурса, деца из Хора „Чаролија” и чланице Балетског студија Дечјег културног центра Београд са победничком кореографијом на овогодишњем Међународном фестивалу „Деца Балкана са духовношћу Европе” у Хаскову у Бугарској.

Програму су присуствовали и љубимци који су били главни јунаци дечијих радова. Осим награда за најбољу фотографију и литерарни рад додељене су и похвале за фотографије љубимаца у различитим категоријама – за најлењег, најхрабријег, најбољег научника, најмузикалнијег, са нај стилом, најчупавијег, најтужнијег, најуплашенијег, најспретнијег, највећег заводника, али и за љубимце са највећим ушима, за најзаљубљенији пар, најзабринутијег, најзнатижељнијег, најдоминатнијег и најбољег жонглера.

У оквиру програма, ЈКП „Ветерина Београд” организовао је удомљавање напуштених паса из градског азила, а сви учесници и посетиоци имали су прилике да добију бесплатне ветеринарске савете.

 

Фото: Д. Стојановић

60 item(s) « of 4 »
60 item(s) « of 4 »

 

У програму је наступила и Вокална група ,,НАЂИ СВОЈУ ЗВЕЗДУ”.

 

 

 

 

 

 

Posted in Конкурси, Обавештења, Фотогалерија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *