БЕОГРАДСКИ КАРНЕВАЛ БРОДОВА – конференција за медије

Поводом одржавања градске манифестације БЕОГРАДСКИ КАРНЕВАЛ БРОДОВА 2021 Туристичка организација Београда организовала је КОНФЕРЕНЦИЈУ ЗА МЕДИЈЕ у среду, 25. августа, у 12 часова у ТЦ Галерија Београд.

На конференцији су говорили:

  • Миодраг Поповић – директор Туристичке организације Београда
  • Петар Антић –  капетан поворке на реци
  • Леонтина Вукомановић – програмски  директор Дечијег културног центра Београд
  • Ненад Златановић –  фронтмен групе “Texas Flood”

На конференцији за медије је представљен целокупан програм манифестације, са сатницом и сервисним информацијама.

Музички наступи познатих извођача, концерти за децу, едукативне и забавне радионице, као и професионални аниматори и људи на штулама, и ове године биће неизоставни део програма Карневала бродова којим се симболично скреће пажња на београдске реке и обале.

Програм почиње у 16.30 дефилеом Полицијског оркестра, мажореткиња из Беле Цркве и витезова Удружења Свибор. Уследиће концерт за децу на ком наступају наши познати кантаутори Леонтина, Јелена Томашевић и Тијана Дапчевић који ће уз дечији хор „Чаролија“ извести хитове са фестивала Дечије београдско пролеће.

Централни део догађаја, свечана поворка декорисаних пловила, почеће у 18.30 и кретаће се узводно од Бранковог моста до краја Сава променаде. Сва пловила учествују у избору за најлепше декорисан брод, а победнике очекују вредне награде.

Као најава спектакуларне оперске представе „Кармен“ коју ће премијерно 4. септембра извести наши најбољи оперски певачи, посетиоци Карневала бродова ће имати посебну прилику да чују део нумера овог славног дела.

Уследиће вечерњи концерт групе Тексас Флaд, предвођене Ненадом Златановићем, који је стекао репутацију једног од водећих гитариста у Србији наступајући са светски славним именима и значајним рок и блуз музичарима.

Током манифестације, у простору испред ТЦ „Галерија Београд“ малишани могу учествовати у креативној радионици Дечјег културног центра Београд „Буди као река“ и да инспирисани реком, бродовима, и ликовима из бајки израђују маске. На истом месту, саветовалиште Бебирон биће на располагању будућим и младим мамама за сва питања веѕана за родитељство.

Посетиоци на шеталишту ће се забавити уз перформере и људе на штулама Циркусфере, организације за развој савременог циркуса, уметничке анимације, савременог и уличног театра која окупља мултидисциплинарне уметнике, а уживаће и у Венецијанском карневалу који приређује ТЦ „Галерија Белграде“ и Белграде Вотерфронт.

На Карневалском базару, посетиоци ће моћи да купе домаће органске производе, здраву храну, као и уметнине, дизајнирани накит, сувенире и различите уникатне производе домаће израде.

Улаз је слободан.

Фото: С. Нешковић

19 item(s)
Posted in Обавештења, Фотогалерија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *