ЧЕТИРИ ПЕХАРА ДЕЧЈЕМ КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ БЕОГРАД

 

На 21. Међународном дечјем етно фестивалу ,,Деца Балкана с духовношћу Европе” одржаном у Хаскову, у Бугарској, Хор и Балетски студио Дечјег културног центра Београд освојили су четири пехара – две специјалне награде и треће место у категоријама Вокални ансамбли поп, рок, џез и Модеран балет. Балетски студио представио се са две кореографије, а Хор са две хорске нумере и једном солистичком композицијом у извођењу Љубице Стојкић.

Фестивал, који се одржава поводом прославе 1. јуна – Међународног дана детета, традиционално се одржава на Летњој позоришној сцени у зеленој оази Минералне бање у околини Хаскова.

Такмичење вокалних и плесних група са Балкана – Босне и Херцеговине, Молдавије, Румуније, Северне Македоније, Русије, Украјине, Србије, Црне Горе и из свих области Бугарске пратила је Бугарска национална телевизија, која је снимала Гала концерт и такмичење деце Балкана у музицирању, певању и плесу.

Част нам је била да учествујемо на фестивалу чији је циљ да негује културно наслеђе различитих етничких група са Балкана, Европе и света кроз универзални језик – музику и плес. Поред деце са Балкана на овогодишњем фестивалу учествовала су и деца из Индије.

Након изузетно успешног наступа на фестивалу у Хаскову, млади амбасадори културе из Дечјег културног центра Београд били су и уважени гости Амбасаде Србије у Софији.

3 item(s)

Честитамо балеринама и хористима Дечјег културног центра Београд на освојеним наградама и њиховим педагозима – диригенту Невени Ивановић и кореографу Драгани Станисављевић!

 

 

17 item(s) « of 2 »

 


 

21. Међународни дечји Етно фестивал, Минерална бања, Хасково Бугарска
Балетски студио ДКЦБ. Кореографија Deja Vu

 

Кореографија “Наша љубав” електронска композиција са фестивала деца композитори ФДЕМУС 2023. композитор Лука Пишчевић, 8. разред ОШ “Петар Кочић”, Темерин

 

Woderful world, Деца Европе и солисткиња Љубица Стојкић Кеане Somewhere Only We Know

 

 

Posted in Балетски студио, Обавештења, Радионице, Фотогалерија, Хор Дечјег културног центра Београд.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *