Дан Немачке

Поводом сарадње Гете Института и Дечјег културног центра Београд одржан је забавно-образовни програм за децу и младе под називом ,,Дан Немачке”. Млади и деца су имали прилике да учествују у богатом културном, едукативном и вишејезичном садржају.

Најмлађи су учествовали у научним радионицама и експериментима, лингвистичким радионицама и радионици ,,Покрети”.

Главни догађај је почео у 12 часова обраћањем директора Дечјег културног центра Београд проф. мр Драгана Марића и представнице Амбасаде Савезне Републике Немачке, Милице Скенџић. Међу присутнима је била и госпођа Јагода Стаменковић, начелница сектора за међународне односе и ЕУ интеграције у области културе у име Министарства културе и информисања Републике Србије. Након концерта, представљања пријатељства и блиске сарадње између Србије и Немачке, публику је поздравила и заменица директора Гете Института, Зофи Енгел.

У наставку програма је одржан сајам свих партнера ове дивне сарадње, а посетиоци су могли и да се послуже.

Премијерно је приказан филм за ученике под називом ,,1300км и један клик”, а касније и представа ,,Мало сутра”.

Осим програма ,,Дан Немачке”, у оквиру сарадње Дечјег културног центра Београд и Гете Института, у плану су бројне активности током 2022. године.

Међународни клуб пријатељства ДКЦБ приближава удаљене пределе, другачије културе, уметност, књижевност и традицију многих народа на забаван и другачији начин кроз креативне радионице, концерте, филмове и представе.

30 item(s)
Posted in Фотогалерија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *