„Дан Немачке“

МЕЂУНАРОДНИ КЛУБ ПРИЈАТЕЉСТВА

„Дан Немачке“

Улаз слободан

Петак, 03.06.2022, 10-17 часова

Дечји културни центар Београд, Таковска 8

 

Дечји културни центар Београд и Гете Институт (Goethe Institut) потписали су званични споразум о сарадњи у оквиру програма Међународни клуб пријатељства. Поносни смо на сарадњу са овом релевантном институцијом, а још поноснији на то што су се сарадњи придружили и веома значајни партнери који су препознали квалитет наше установе и пратили рад Дечјег културног центра Београд. Наши партнери осим Гете Института су: Савезна управа за школство у иностранству (ZfA), Немачка служба за академску размену (DAAD), Амбасада Савезне Републике Немачке Београд, Немачка школа Београд, Кратер Тренинг Центар, Удружење Забуна. Подржавамо иницијативу ,,Школе: Партнери будућности” коју је покренуло Министарство иностраних послова Немачке и на реализацији програма сарађујемо са школама које су део ове мреже од преко 2000 школа широм света (ОШ ,,Сечењи Иштван” у Суботици, ОШ ,,Јован Јовановућ Змај” у Панчеву, ОШ ,,Вук Караџић” у Зрењанину, ОШ ,, Краљ Петар Први” у Београду, Гимназија ,, Јован Јовановић Змај” у Новом Саду, Ваљевска гимназија, ЈУ ОШ ,,Маршал Тито” у Улцињу).

Тим поводом у Дечјем културном центру Београд одржаће се забавно-образовни програм за децу и младе под називом ,,Дан Немачке” 03.06.2022. са почетком у 10 часова. Улаз је слободан уз пријаве на линку.

Очекује нас низ забавних и едукативних садржаја:

10:00-11:30

Научна раднионица и експерименти ,,Дечји универзитет” за децу од 10 до 13 година (30 слободних места), лингвистичка радионица ,,Рани Гете” за ученике седмог и осмог разреда (15 слободних места) и радионица ,,Покрети” за ученике петог и шестог разреда (15 слободних места).

12:00-13:30

Забавни програм, обраћање директора Дечјег културног центра Београд проф. мр Драгана Марића и представнице Амбасаде Савезне Републике Немачке, Милице Скенџић.

13:30-14:30

Послужење у атријуму ДКЦБ и боље упознавање са радом свих партнера ове сарадње на штандовима који ће бити постављени и који ће показати невероватне успехе које ствара ово пријатељство.

14:30-15:30

Пројекција филма за ученике под називом ,,1300км и један клик”

15:30-16:30

Представа ,,Мало сутра”.

Осим програма ,,Дан Немачке”, у оквиру сарадње Дечјег културног центра Београд и Гете Института, у плану су бројне активности током 2022. године.

Међународни клуб пријатељства ДКЦБ приближава удаљене пределе, другачије културе, уметност, књижевност и традицију многих народа на забаван и другачији начин кроз креативне радионице, концерте, филмове и представе.

Радујемо се дружењу!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
YouTube
Instagram