ДАНИ ВАСПИТАЧА БЕОГРАДА

 

КОНКУРС ЗА НАЈБОЉЕ ДИДАКТИЧКО СРЕДСТВО

Изложба радова васпитачa

27-29.03.2023.

Дечји културни центар Београд

 

У Дечјем културном центру Београд данас је свечано отворена изложба радова васпитача из предшколских установа Београда коју ће публика моћи да види до 29. марта. На изложби, постављеној у Галерији Дечјег културног центра Београд, публика ће имати прилику да види радове васпитача који су учествовали на овогодишњем Конкурсу за најбоље дидактичко средство – играчку, игру и збирку текстова за децу.

У организацији Удружења васпитача Београда, Конкурс за најбоље дидактичко средство има за циљ да промовише вредности предшколског васпитања и образовања, да скрене пажњу на значај играчака и игре за развој деце, да произвођачима и увозницима играчака препоручи прототипове играчака и да утиче на јавност скрећући пажњу на потребе и развој деце.

Одлуку о најбољем дидактичком средству донеће у среду, 29. марта, у 12 сати, стручни жири – Снежана Вукашиновић, председник Жирија из ПУ „Врачар“; Весна Видовић,  Управа града Београда; др Ивана Теодоровић Стојановић, уредник програма у ДКЦБ-у; Весна Јањевић Поповић   –  Пријатељи деце Србије;  Рада Пурић  – стручна јавност; Маја Гецић – дизајнер; Татјана Ристивојевић – Друштво стручних сарадника; Петар Ђиновић – представник РТС-а; Вера Ћеранић – ПУ „11. април“, Нови Београд.

Приликом оцењивања, стручни жири ће разматрати колики утицај одређено дидактичко средство има на општи психофизички развој, на развој појединих аспеката (говор, моторику, интелект…), на могућност и квалитет игре са одређеном играчком, на облик сарадње деце и одраслих у игри, на квалитет и адекватност упутства и др.

 

Завршна свечаност обележавања Дана васпитача Београда одржаће се у Београдском драмском позоришту 13. априла од 19 часова.

 

 

(фото: Д. Стојановић)

39 item(s) « of 3 »

 

Posted in Галеријски програм, Обавештења, Фотогалерија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *