Видео конференција поводом Међународне изложбе ликовних радова – Деца против епидемије


Видео конференција поводом Међународне изложбе ликовних радова – Деца против епидемије

 

У понедељак 1. јуна 2020. године делегација  Дечјег културног центра Београд учествовала је на видео конференцији поводом пројекта „Међународне изложбе ликовних радова – Деца против епидемије“. Тема састанка је била реализација међународног културног пројекта „Међународне изложбе ликовних радова – Деца против епидемије“, који би требало да се реализује у Кини, Аустрији и Србији, а под слоганом: „Заједно се боримо против епидемије да бисмо свет испунили љубављу“.

Датум 1. јун је изабран са снажном симболиком с обзиром да се у Кини тог дана слави Дан детета. На видео конференцији чији је председавајући била госпођа Фу Ђинг, директорка Канцеларије за иностране послове Народне владе покрајине Хенан, учешће су узели представници инситуција и организација из кинеске покрајине Ханан: годсподин Ли Џен – заменик директора Канцеларије за иностране послове Народне владе провинције Хенан и потпредседник Народне асоцијације провинције Хенан за пријатељство са страним земљама,  господин Ћи Пенгфеи – генерални секретар Народне асоцијације за пријатељство са страним земљама, госпођа Ма Јингјинг – оснивачица образовне установе за децу Лингсе, као и руководиоци Музеја уметности провинције Хенан.

Поред учесника из Кине на конференцији су учествовали и колеге из Аустрије и Србије. У име астуријске стране учешће је узео годсподин Герд Камински –  извршни потпредседник Аустријског удружења пријатељства са Кином, док су из Србије учешћа узели Горан Васиљевић – председник Удружења за пријатељство и сарадњу са Кином “Друштво Далеки исток”,  Марина Поп-Ценић – заменик председника Удружења за пријатељство и сарадњу са Кином „Друштво Далеки исток”, Драгомир Петронијевић – члан Градског већа града Београда, као и представници Дечјег културног центра Београд. У име наше институције учешће су узели госпођа Весна Крнајић-Митровић – уредница културно-образовних програма ДКЦБ, госпођа Лидија Сеничар – уредница ликовних програма ДКЦБ и Далибор Стојановић – координатор програма ДКЦБ, који се се у име наше институције и обратио уваженим партнерима. Поред поздравних говора свих учесника на видео конференцији, председавајућа Фу Ђинг је директно разговарала са партерима из Србије и Аустрије, а конференцију је употпунило учешће кинеске деце – аутора ликовних и литерарних радова на тему борбе против корона вируса.

 

 

Став Дечјег културног центра Београд изнет на конференцији је да је нашој инситуцији, као референтној установи културе на пољу међународне културне сарадње за децу и младе, част да буде део овог међународног пројекта, поготово ако ће кроз свој рад бити још један од мостова сарадње и пријатељства са кинеским народом. Дечји културни центар Београд да ће се потрудити да Град Београд и Републику Србију представи на најбољи могући начин у међународним пројектима, као што је то радио и дуги низ година до сада.

 

Posted in Обавештења.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *