Deca su ukras sveta

U Dečjem kulturnom centru Beograd, u četvrtak 20. novembra, u 12 časova, povodom Međunarodnog dana prava deteta, održan je muzičko-scenski program “Deca su ukras sveta”. koji je vodio Minja Subota. U programu su učestvovala deca iz Baletskog studija i Hora Dečjeg kulturnog centra Beograd, Hora “Čarolija” i Škole za decu sa oštećenim sluhom “Stefan Dečanski”. Pored njih, nastupili su i vokalni solisti – pobednici festivala “Deca kompozitori”, koji organizuje DKCB devetnaest godina unazad.

deca2

Svečanosti su prisustvovali gradski menadžer Goran Vesić, članica Gradskog veća Tanja Popović i predstavnici Sekretarijata za kulturu Gordana Predić i Ljiljana Prokić.

Na Međunarodni dan prava deteta ovim programom Dečji kulturni centar Beograd obeležio je i 25 godina od potpisivanja Konvencije UN o pravima deteta i to stihovima poznatog srpskog pisca za decu – Ljubivoja Ršumovića iz knjige “Bukvar dečjih prava”, koje je govorio Minja Subota. Ljubivoje Ršumović, koji u ovoj knjizi na slikovit način opisuje najvažnije delove Konvencije, dobitnik je nagrade UNESCA, kao i brojnih drugih domaćih i međunarodnih priznanja. Stihovi iz ovog Bukvara izabrani su i za ovogodišnju temu Međunarodnog susreta dece Evrope “Radosti Evrope”, koji je Dečji kulturni centar Beograd organizovao prve nedelje oktobra.

->> FOTO galerija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *