ДЕЧЈЕ БЕОГРАДСКО ПРОЛЕЋЕ у суботу 10. јуна на РТС 1

 

ДЕЧЈЕ БЕОГРАДСКО ПРОЛЕЋЕ 2023

РТС 1, 10. јун, 12.05

 

Музички фестивал ,,Дечје београдско пролеће” још од давне 1972. године окупља најбоље композиторе, аранжере, певаче, песнике, глумце и водитеље који стварају врхунски музичко-сценски доживљај за децу и њихове породице.

 

Настављајући ову традицију, Дечји културни центар Београд и Радио Телевизија Србије и ове године окупили су сјајне уметнике који ће се кроз музику и плес дружити са децом и оставити и будућим генерацијама квалитетан музичко-сценски садржај. На овогодишњем „Дечјем београдском пролећу” певају Јелена Томашевић, Бранко Коцкица, Иван Михаиловић, Ивана Петерс, Тијана Дапчевић, затим кантаутори Сергеј Ћетковић, Жељко Васић, Зое Кида (Ана Радоњић) и Ниггор (Игор Лазић), као и одбојкашка репрезентативка Србије Слађана Мирковић, која је поред сјајне спортске игре показала и певачку даровитост. Све песме на фестивалу певају и дечији хорови – Хор Дечјег културног центра Београд и Хор „Чаролија”, предвођени диригентима Невеном Ивановић и Сањом Лазовић.

У стварању овогодишњег фестивала учествовали су познати писци за децу Љубивоје Ршумовић и Слободан Станишић, као и композитори Раде Радивојевић, Нена Лековић, Растко Аксентијевић, Александра Сара Милутиновић, Марина Адамов Стојадиновић и Божидар Обрадиновић. Поред великана музичке сцене, на концерту ,,Дечјег београдског пролећа” у улози водитеља нашла се Ана Ђурић – Констракта, којој помажу Леонтина Вукомановић, дванаестогодишњи Трифун Маринковић, деветогодишња Дарија Јакшић и у улози мале Констракте десетогодишња Вида Дакић. Млади плесачи из Балетског студија Дечјег културног центра Београд, плесног клуба Денс фектори и Балетског студија Амадеус својим кореографијама украсили су фестивал. Сценарио потписује Јелена Попадић Сумић а режију Милица Солдатовић Микић. Уредница фестивала је Леонтина Вукомановић, која је аутор и стихова за три нумере. Зоран Радетић, који је и аранжер две нумере, заједно са Леонтином потписује музичку продукцију фестивала.

 

Овогодишњи фестивал је тематски везан за заједништво, породицу и хуманост, те се ,,Дечје београдско пролеће 2023” реализује у сарадњи са Министарством за бригу о породици и демографију. Медијски партнери фестивала су РТС, Блиц и ТВ Блиц.

 

Премијерно емитовање фестивала ,,Дечје београдско пролеће 2023″ заказано је за 10. јун, од 12.05, на 1. програму РТС-а!

 

—> преузми саопштење (ДЕЧЈЕ БЕОГРАДСКО ПРОЛЕЋЕ у суботу 10. јуна на РТС 1)

 

 

ДЕЧЈЕ БЕОГРАДСКО ПРОЛЕЋЕ 2023 – ВИДЕОГАЛЕРИЈА


(ВИДЕО: Предраг Недељковић)

 

29. мај – ПРОМО

 

30.мај – Леонтина

 

31.мај – Љубивоје Ршумовић

 

1. јун – Спортски поздрав – Женска одбојкашка репрезентација

 

2.јун – Луткарски поздрав

 

3.јун – Игор Лазић Нигор

 

4.јун – Жељко Васић и Zoe Kida

 

5.јун – Ивана Петрес

 

6.јун – Иван Михаиловић

 

7.јун – Тијана Дапчевић

 

8.јун – Сергеј Ћетковић

 

9.јун – Јелена Томашевић

 

10.јун – Констракта и Трифун

 


 

 

Posted in Видеогалерија, ДЕЧЈЕ БЕОГРАДСКО ПРОЛЕЋЕ, Обавештења.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *