ДКЦБ НА ПЕКИНШКОМ ФОРУМУ ИЗВОЂАЧКИХ УМЕТНОСТИ 2020

Међународни стручни скуп „Пекиншки форум извођачких уметности 2020“, чији је домаћин Национални центар за сценске уметности Кине, има за циљ да редовно служи као платформа за размену уметничких институција широм света. Под темом „Изазови и могућности током пандемије“, форум ће се одржати од 9. до 10. септембра онлајн, преко Вомитинг апликације,  са детаљним дискусијама учесника о четири теме: „Појава и примена нових начина уметничке продукције“, „Могућности и Изазови онлајн преноса“, „Нови начини рада позоришта током пандемије“ и „Нови изгледи за изградњу заједнице заједничке будућности за позоришта широм света међу учесницима ради размене искустава и подстицања виталности“.

Форум ће отворити Чен Јининг – градоначелник Пекинга и Занг Ксу – помоћник министра културе и туризма Народне Републике Кине, а домаћин ће бити Зу Јинг – потпредседник Националног центра за сценске уметности Кине.

До сада су своје присуство потврдили учесници око 100 институција из више од 20 земаља или региона са 6 континената. Позив Секретаријата за културу Града Београда упућен је и Дечјем културном центру Београд, којег ће представљати Далибор Стојановић.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
YouTube
Instagram