ДКЦБ – пример добре праксе младима из Европе

 

Дечји културни центар Београд као референтна установа културе Града Београда и Републике Србије за област међународне сарадње на пољу културе за децу и младе, своје активности у поменутој области реализује и као установа која служи као пример добре праксе.

Током месеца марта Дечји културни центар Београд угостиће младе из Краљевине Данске, који ће боравити у Београду и током боравка бити на ученичкој размени и школској пракси. У оквиру програма школске праксе основних школа у Данској, двојица ученика завршних разреда из Копенхагена Филип Јовановић Андерсен и Алфред Вучина Елторп изабрала су да дођу у Србију, у Београд и своју ученичку праксу ураде као чланови тима Дечјег културног центра Београд. Њихова жеља је да се упознају са радом установе културе и образовања поливалентног типа, сагледају радни и кративни процес из свих углова, као и да се, кроз практични пројектни задатак, опробају у осмишљавању и припреми уметничке тачке омладинске групе која би могла да представља Краљевину Данску на предстојећем Међународном сусрету деце Европе „Радост Европе 2023“.

Част нам је што су изабрали Дечји културни центар Београд! Надамо се да ће им боравак у Београду и ангажман у нашој институцији оставити најбољи утисак и бити корисни у даљем професионалном и интелектуалном развоју.

 

 

 

 

 

Posted in Обавештења.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *