Додела награда и ревија кућних љубимаца „МОЈ ЉУБИМАЦ”

 

Пратећи програм: Музичко-сценски програм за децу и акција удомљавања паса

 

Субота, 10. јун, 11 часова

Плато испред Дечјег културног центра Београд

Таковска 8

 

Дечји културни центар Београд, у сарадњи са ЈКП „Ветерина Београд”, организовао је седми по реду фото и литерарни конкурс за децу и младе под називом „Мој љубимац”. На конкурс је стигло око 170 фотографија и 300 песама и прича деце из Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Републике Српске, Аустрије, Немачке и Катара.

 

Додела награда, ревија кућних љубимаца и програм за децу одржан је у суботу, 10. јуна, на платоу Дечјег културног центра Београд. Најбољим младим фотографима, које је изабрао председник фото конкурса Александар Деспотовић, награде је уручио директор Дечјег културног центра Београд Драган Марић и председник Управног одбора овог центра Предраг Вуковић Пеђолино. Председник литерарног конкурса, чувени писац за децу Слободан Станишић уручио је награде победницима литерарног конкурса „Мој љубимац”.

 

У програму су учествовали награђени млади песници, који су читали своје песме и приче, а у музичком сегменту програма учесници су били Пеђолино и Хор Дечјег културног центра Београд са диригентом мр Невеном Ивановић и Вокална група Дечјег културног центра Београд „Нађи своју звезду”, коју води диригент и музички педагог Снежана Деспотовић и једанаестогодишњи дечак Марко Бјелић из ОШ „Мирослав Антић”.

 

Најинтересантнији део манифестације је ревија кућних љубимаца, који су главни јунаци дечијих радова. Осим награда за најбољу фотографију и литерарни рад додељене су и похвале за фотографије љубимаца у различитим категоријама – за најмањег, најбољег глумца, најбољу маму, нај шмекера, најбољег друга, најбољи пар, најчистијег, најчупавијег, најелегантнијег, најгладнијег, најопрезнијег, најпоспанијег, најситнијег, најспоријег, највећег, највернијег, навреднијег, најзатижељнијег и с највећим језиком.

 

У оквиру програма ЈКП „Ветерина Београд” довела је три напуштена пса из градског азила за удомљавање, а сви учесници и посетиоци имали су прилике да добију бесплатне ветеринарске савете.

 

 

 

(ВИДЕО: Предраг Недељковић)

 

 

(ФОТО: Стеван Нешковић)

81 item(s) « of 6 »

 

 

Posted in Конкурси, Обавештења, Фотогалерија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *