Додела награда и ревија победника конкурса „МОЈ ЉУБИМАЦ”

Пратећи програм: Музичко-сценски програм за децу и акција удомљавање паса

Субота, 11. јун, 11 часова

Плато испред Дечјег културног центра Београд

Таковска 8

 

Дечји културни центар Београд, у сарадњи са ЈКП „Ветерина Београд”, организовао је шести по реду фото и литерарни конкурс за децу и младе под називом „Мој љубимац”, на који је пристигло око двеста фотографија и четристо песама деце из Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Српске.

Додела награда, ревија љубимаца и програм за децу биће одржани у суботу, 11. јуна, у 11 часова, на платоу Дечјег културног центра Београд (Таковска 8). Најбоље фотографије и песме, по мишљењу фотографа Александра Деспотовића и писца Слободана Станишића, биће објављене на сајту www.dkcb.rs и посебном броју дигиталног часописа Чика Јова Змај.

У програму учествују награђени млади песници – победници литерарног конкурса и Вокална група Дечјег културног центра Београд „Нађи своју звезду”, коју води диригент и музички педагог Снежана Деспотовић.

Програму ће присуствовати и љубимци који су били главни јунаци дечијих радова. Осим награда за најбољу фотографију и песму биће додељене и похвале за фотографије љубимаца у различитим категоријама – за најчупавијег, најсмешнијег, највеселијег, најружнијег, најтужнијег, најмањег, највећег, најстаријег, најсрећнијег, најгладнијег љубимца, потом за најбољег друга, за најзаљубљенији пар, али и за љубимце са највећим ушима, најдужим репом и брковима, најкраћим репом и најлепшим очима и осмехом.

У оквиру програма ЈКП „Ветерина Београд” организоваће удомљавање напуштених паса из градског азила, а сви учесници и посетиоци имаће прилике да добију бесплатне ветеринарске савете.

(Фото: Јована Грбушић 4/3, ОШ „Марија Бурсаћ“, Београд, ментор Јелена Југовић Јовановић – прво место у категорији од првог до четвртог разреда)

Posted in Саопштење за медије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *