Додељене награде Кидикем 2017

kidikem2017 (18)


Доделом награда и похвала завршен 

II Национални фестивал дечјег видео клипа КИДИКЕМ 2017

 

Доделом награда и похвала и пројекцијом четрдесет три видео клипа, данас је у Дечјем културном центру Београд, завршен други  Национални фестивал дечјег видео клипа КИДИКЕМ 2017, на коме су деца узраста од 10 до 15 година, у 90 секунди, одговорила на тему „МОЈ НОВИ СВЕТ”. У име институције награђенима је честитао проф. мр Драган Марић, директор ДКЦБ и захвалио се учесницима и свима који су помогли реализацију овог фестивала.

Аутори филмова, посредством медија филма, у краткој форми на изузетно оригиналан начин изразили су своје виђење о свету у којем живимо. Шта очекују од будућности? Каква су њихова надања, страхови, чежње?

Награде и похвале доделио је стручни жири у саставу: Никола Мајдак млађи – филмски уметник, Катарина Булајић Павловић – ликовни педагог ДКЦБ, Ивана Табори Обрадовић – уредник сценских програма ДКЦБ као и студенти прве године режије и монтаже на Академији уметности Београд.

Циљ фестивала је да се код деце кроз уметничку праксу покрене хумана и креативна страна у примени технологије. Стварајући кратке форме видео записа, деци се пружа прилика да изразе своје мишљење на задату тему. КИДИКЕМ ће и даље тежити да код деце и младих развија креативност и учини да се у што већем броју баве видео уметношћу на племенит начин.

 Уредник фестивала: Марија Лазаревски

НАГРАДЕ КИДИКЕМ

 


21 item(s)

 

Posted in Uncategorized, КИДИКЕМ, Филмски програм and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *