ДРАМСКА ГРУПА НА ЕНГЛЕСКОМ ЈЕЗИКУ BELTheatre НА ФЕСТИВАЛУ У АНТВЕРПЕНУ

 

Још једна група младих и талентованих девојака и момака овог викенда на гостовању представља себе, Дечји културни центар Београд, Београд и Србију у најбољем светлу.

 

Старија група драмске групе на енглеском језику BELGRADE ENGLISH LANGUAGE THEATRE данас наступа на Фриnџ програму Фестивала англофонских позоришних трупа (FEATS), који се ове године одржава у Антверпену, Краљевина Белгија, у ораганизацији Британско-америчком позоришног друштва у Антверпену. Наши млади глумци на фестивалу учествују са представом TWISTING MY MELON по тексту и у режији Пола Мареја, која је изведена у суботу 18. маја у 14 часова у кулктурном центру Зајдерперсхуис. Представа се бави темом вечито актуелном међу младима, учењу, школским обавезама и вечитој дилеми да ли је потребно заиста се потрудити у школи или је довољно само задовољити школске критеријуме којистећи се свим расположивим средствима, јер на крају крајева, зар реалност не показује да се школски успех и знање не вреднују и,а дипломе се могу купити?
Поред извођења представе, овај викенд је резервисан за праћење програма фестивала, али и учешће у драмским радионицама, на којима ће млади глумци са својим вршњацима из English Youth Theatre-a из Антверпена унапредити своје сценске вештине.

У представи учестувују: Вук Басарић, Андреј Бошњаковић, Теодора Јапунџић, Ана Ложајић, Дуња Матовић, Дуња Тодоровић, Филип Радновић, Никола Софронијевић, Дуња Стојковић, Мила Тодорић, Бела Прерадовић, Уна Убовић и Серена Марироуз Вилемор.
Ментори: Јулија Ногић и Јана Декански.
Костими и реквизита: Викторија Пејџ
Продукција и организација: Далибор Стојановић

Фестивал англофонских позоришних трупа окупља позоришне групе из континенталне Европе које раде на енглеском језику, како би учествовале на фестивалу у оквиру четири вечери такмичарских једночинки и низа других позоришних представа, радионица или других културних догађаја. Belgrade English Language Theatre је на фестивалу учествовао и 2018. године, а ове године учестувје по други пут. За 48 година постојања фестивала Belgrade English Language Theatre је и даље једина позоришна трупа из Србије која је учестовала на фестивалу.

 

Представа TWISTING MY MELON ће након изведбе на фестивалу у Антверпену, бити изведена и у Сали “Донка Шпичек” Дечјег културног центра Београд.​

 

24 item(s) « of 2 »

 

 

Posted in Обавештења, Позоришни програм, Радионице, Фотогалерија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *