Дринка, школа која се воли – изложба радова поводом 60 година постојања

 

Основна школа „Дринка Павловић“ из Београда је једна од најпрестижнијих школа у Београду и Србији. Школа постоји од 1963. године и ове године прославља јубилеј – 60 година постојања, који ће бити прослављен низом манифестација који ће трајати током целе школске године.  Тим поводом данас је у Галерији Дечјег културног центра Београд отворена ретроспективна изложба најквалитетнијих ликовних радова ученика школе од 1963. године до данас. Велики број родитеља, наставника, ученика и других гостију поздравио је Хор ОШ Дринка Павловић, који је извео кратак, пригодан програм, уз солисте на флаути и рецитаторе. Изложбу су свечано отворили директорка ОШ „Дринка Павловић“ Биљана Поповић и координатор програмских активности Дечјег културног центра Београд Далибор Стојановић.

 

Специфичност школе су „Дринкини ђаци“ који су, захваљујући амбициозним, вредним, полетним, професионално јаким професорима и учитељима,  постали и остали заљубљени у своју школу. Враћају јој се често, а многи као родитељи који за своје дете бирају своју некадашњу школу. Школа је током деценија свог постојања, захваљујући својој близини, као и агилности и прокативности свог наставног кадра, значајан и важан партнер Дечјег културног центра Београд на многим програмима и манифестацијама.

 

Ретроспективна изложба радова ученика Основне школе „Дринка Павловић“ поводом 60 година постојања школе трајаће до 5. децембра.

 

Како је било на отварању изложбе, погледајте у кратком промотивном видеу (аутор: Предраг Недељковић)

 

 

 

Фото: Предраг Недељковић

11 item(s)

 

 

Posted in Видеогалерија, Галеријски програм, Обавештења, Фотогалерија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *