ФЕДЕХО 2021 – десети Фестивал хорова деце и младих

Ф Е Д Е Х О 2021
X ФЕСТИВАЛ  ХОРОВА ДЕЦЕ И МЛАДИХ

28-29. мај 2021.

Велика сцена „Донка Шпичек”
Дечји културни центар Београд, Таковска 8

 

Јубиларни десети републички Фестивал хорова деце и младих ФЕДЕХО одржаће се у петак, 28. маја, од 17 до 18.30 и у суботу, 29. маја, од 13 до 15 часова, на Великој сцени „Донка Шпичек” Дечјег културног центра Београд, у Таковској 8.

Прилику да учествују на фестивалу имају сви дечији хорови из Србије и региона. Фестивал окупља хорове основних и средњих школа, музичких основних и средњих школа, као и црквене хорове и хорове при државним и приватним институцијама. Учесници фестивала имаће прилику да уз забаву и упознавање са својим вршњацима једни другима презентују свој таленат, упореде музичка достигнућа и покажу се у музичком жанру у ком су најбољи. Циљ фестивала је афирмисање дечје хорске музике, сценског музичког извођења и популарисање хорске музике као део нашег културног наслеђа.

На овогодишњем фестивалу учествоваће Хор Културног центра Зрењанин, Хор „Дар” из Параћина, Хорови основних музичких школа „Невена Поповић” из Гроцке и „Петар Коњовић” из Београда, Хор Средње музичке школе „Јован Бандур”, Хор основних школа из Београда – „Лазар Саватић” и „Милан Ракић”, Дечји црквени хор „Благослов” Музичко креативног центра „Вивак” при Храму Светог Кирила и Методија у Сремској Митровици, Хор X Београдске гимназије „Михајло Пупин” из Београда, Подмладак Панчевачког српског црквеног певачког друштва и Хор Дечјег културног центра Београд.

Најбољи хор, по мишљењу стручног жирија, учествоваће на овогодишњој  Међународној манифестацији деце Европе „Радост Европе”. Поред награде за најбољи хор, биће додељене и специјалне награде за сценски наступ, најбоље изведену композицију и најбољег диригента. Уредник фестивала је мр Невена Ивановић.

 

Posted in Саопштење за медије and tagged , , , , , , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *