Федемус 2013

XVIII РЕПУБЛИЧКИ ФЕСТИВАЛ
ДЕЧЈЕГ МУЗИЧКОГ СТВАРАЛАШТВА
“Деца композитори”

Завршни концерт XVIII Републичког фестивала дечјег музичког стваралаштва “Деца композитори” одржаће се у петак, 25. октобра, у 17 часова, у Великој дворани Дечјег културног центра Београд, Таковска 8. Улаз је слободан.

На концерту ће бити изведене композиције које су, од великог броја пријављених композиција, одабране од стране републичког жирија састављеног од наших еминентних професора музике. Учествују кантаутори и солисти из Селенче, Вршца, Новог Сада, Руме, Велике Плане, Смедерева, Аранђеловца, Војке и Београда, као и гости фестивала.

Фестивал “Деца композитори” већ осамнаест година организује Дечји културни центар Београд, овога пута под покровитељством Министарства културе и Министарства просвете Републике Србије.

Сваке године деца Србије учествују на републичком конкурсу који, у јануару месецу, расписује Дечји културни центар Београд за дечју композицију у области вокалног и инструменталног стваралаштва за узраст од 7 до 15 и од 16 до 20 година.

Дечји културни центар Београд и Фестивал “Деца композитори” створили су генерације младих композитора, солиста и кантаутора.

[hr2]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *