КОНКУРС «ДЕЦА КОМПОЗИТОРИ» ФЕДЕМУС 2024 ОТВОРЕН ДО 1. МАРТА

 

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

ФЕДЕМУС 2024
29. Републички фестивал дечјег музичког стваралаштва

КОНКУРС „ДЕЦА КОМПОЗИТОРИ“

Дечји културни центар Београд позива децу и младе да учествују на конкурсу „Деца композитори” и да групно или појединачно компонују на своје или текстове својих вршњака.

Фестивал дечјег музичког стваралаштва ФЕДЕМУС – „Деца композитори”, прописан наставним планом и програмом у настави музичке културе Министарства просвете Републике Србије, једини је фестивал на коме деца, узраста од 7 до 15 година, учествују као композитори, текстописци и извођачи. Дечји културни центар Београд и Фестивал „Деца композитори“ створили су генерације младих композитора, солиста и кантаутора. До сада су издате 3 аудио касете и 10 аудио ЦД-а у издању ПГП-а и 10 аудио ЦД-а у издању Дечјег културног центра Београд. Ова издања прате и 8 нотних збирки у којима се налази око 300 вокалних композиција.

На конкурсу могу да учествују ученици основних школа, нижих музичких школа, учесници музичких активности дечјих културних центара и сличних дечјих установа и асоцијација на територији Републике Србије. Композиције морају бити оригиналне, настале у 2023-2024. години и писане од стране детета или групе деце.

Селекциона комисија ће од приспелих нумера вршити избор вокалних, инструменталних и електронских композиција, које ће бити изведене на завршном концерту фестивала на Великој сцени „Донка Шпичек” Дечјег културног центра Београд. Републички жири доделиће I, II и III награду за композицију, као и награду за најбољи текст и интерпретацију.

 

Конкурс је отворен до 1.марта.

 

Покровитељи фестивала су Министарство просвете и Министарство културе Републике Србије. Координатор и музички уредник Фестивала „Деца композитори” је музички педагог Мирјана Миличић Прокић.

 

 


Срдачан поздрав,
Ивана Теодоровић Стојановић
Уредник програма
Дечји културни центар Београд

 

Posted in Конкурси, Обавештења, ФЕДЕМУС.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *