FESTIVAL HOROVA DECE I MLADIH – FEDEHO 2014

Dečji kulturni centar Beograd od 13. do 17. maja organizuje muzički republički Festival horova dece i mladih FEDEHO.

Na festivalu će se takmičiti 20 horova iz cele Srbije, koji će se predstaviti beogradskoj publici 13, 14. i 15. maja, od 17 časova, na Velikoj sceni Dečjeg kulturnog centra Beograd (Takovska 8), dok će u subotu, 17. maja, od 12 časova, biti revijalni koncert, kada će se pobednicima uručiti diplome i medalje.

Festival okuplja horove osnovnih i srednjih škola, muzičkih osnovnih i srednjih škola, kao i crkvene horove i horove pri državnim i privatnim institucijama. Učesnici festivala imaće priliku da uz zabavu i upoznavanje sa svojim vršnjacima jedni drugima prezentuju svoj talenat, uporede muzička dostignuća i pokažu se u muzičkom žanru u kom su najbolji. Cilj festivala je afirmisanje dečje horske muzike, scenskog muzičkog izvođenja i popularisanje horske muzike kao deo našeg kulturnog nasleđa.

Najbolji hor, po mišljenju stručnog žirija, predstavljaće Srbiju na jednom od koncerata ovogodišnjeg Susreta dece Evrope “Radost Evrope”. Pored nagrade za najbolji hor, biće proglašen najbolji dirigent festivala, najbolji muzičko-scenski nastup, kao i najbolje izvedene kompozicije različitih žanrova.

Festival je podržan je strane Ministarstva kulture i informisanja i kompanije Hemofarm.

Koordinator Festivala je mr Nevena Ivanović, dirigent Hora Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Posted in Концертни програм, Саопштење за медије and tagged , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *