ФЕСТИВАЛ МЛАДИХ КОРЕОГРАФА „ИСКОРАК“

 

„ИСКОРАК“

Тема: Плесне умотворине

 

Субота, 9.12.2023, 17.00

Велика сала „Донка Шпичек”

Дечјег културног центра Београд

 

Фестивал младих кореографа „ИСКОРАК“ биће одржан у суботу, 9. децембра, у 17 часова, на Великој сцени „Донка Шпичек“ у Дечјем културном центру Београд, Таковска 8, у организацији Дечјег културног центра Београд и уз подршку Удружења балетских уметника Србије. На фестивалу ће се представити ученици Балетске школе „Лујо Давичо“ у Београду, Балетске школе у Новом Саду, али и даровити полазници плесних студија који умеју да креирају кореографску целину и изразе се језиком уметничке игре и креативног покрета.

 

Овогодишња тема Фестивала „Искорак”, под називом ПЛЕСНЕ УМОТВОРИНЕ послужила је учесницима, узраста од 14 до 19 година, као оквир за кореографско стварање у разноврсним стиловима уметничке игре.

 

Учесници су имали задатак да пронађу народне умотворине – пословице, загонетке, питалице или брзалице из наше традиције или из других култура и да створе кореографску минијатуру.

,,У такмичарском делу програма фестивала имаћемо прилику да видимо одабране умотворине које су интерпретиране у складу са уметничким сензибилитетом и стилом младог аутора. Оне су послужиле као подстрек и иницијална идеја која се даље развијала у складу са инспирацијом младих аутора.“ – истиче Ивана Табори Обрадовић, уредница фестивала.

 

Након такмичења, жири фестивала, који чине представници ДКЦБ, организације УБУС  и афирмисани уметници и педагози из области уметничке игре. доделиће признања најуспелијим учесницима. Важан сегмент програма биће разговор свих учесника са члановима Савета након проглашења победника. Предвиђено је наградно плесно фотографисање учесника селектованих за програм у фото студију као стимулација, подстрек, а уједно и успомена на дружење.

Уметничке фотографије прошлогодишњих победника фестивала публика ће моћи да погледа у Галерији ДКЦБ на изложби која носи назив „Ехо покрета“. Аутор фотографија је Александар Деспотовић, уредник Ивана Табори Обрадовић, ликовни уредник Лидија Сеничар, а продуцент Елена Ковачевић. На фотографијама су учесници и учеснице фестивала „Искорак“ организованог 2022. године: Ина Илиевска, Нина Аранђеловић, Емилија Милошевић, Лука Красојевић, Анастасија Стојановић, Ива Петковић, Јерина Миљатовић, Миа Војновић, Саша Лабудовић, Лола Милошевић, Елена Јовановић, Катарина Анић, Јоана Ђоровић, Ива Павловић, Теодора Недељковић и Василиса Јовановић.

 

Добро дошли!

 

 

 

Срдачан поздрав,

Ивана Теодоровић Стојановић

Уредник програма за односе с јавношћу

 

 

Posted in ИСКОРАК, Обавештења.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *