ФЕСТИВАЛ МЛАДИХ КОРЕОГРАФА „ИСКОРАК“

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

ФЕСТИВАЛ МЛАДИХ КОРЕОГРАФА

„ИСКОРАК“

Пријаве до 1. децембра

Дечји културни центар Београд, уз подршку Удружења балетских уметника Србије организује први Фестивал младих кореографа средњошколског узраста под називом „ИСКОРАК“, са идејом развоја кореографског стваралаштва и ауторства у области уметничке игре код младих.

„Жеља нам је да охрабримо младе плесне креативце да буду своји при стварању, да буду слободни, аутентични и отворени за нова искуства, као и да негујемо индивидуалност и различитост личних печата и стилова. У програм ћемо укључити будуће професионалце, ученике балетских школа, али и даровите полазнике плесних студија са талентом и жељом за креирањем кореографских целина и изражавањем идеја језиком уметничке игре и креативног покрета. Позив је отворен за средњошколце из целе Србије, узраста од 14 до 19 година, који воле и знају да причају покретом – истакла је уредница фестивала Ивана Табори Обрадовић.

Тема првог фестивала је ПРОШИРЕНА СТВАРНОСТ, која треба да послужи као оквир за стварање и преиспитивање. Да ли је дигитална стварност постала доминантна у односу на стваран свет који нас окружује? Да ли нас друштвене мреже повезују и олакшавају нашу комуникацији или је то само привид стварног контакта? Колико на нас утичу садржаји који су нам доступни у сајбер свету, да ли их бирамо сами или су нам наметнути? Где је наше стварно ЈА, како га креирамо у виртуелном свету и како на нас утичу императиви среће и савршенства којима смо изложени на друштвеним мрежама? Колико нас технолошки напредак кошта, а колико тога нам пружа и како се осећамо? Зашто волимо дигитални свет и шта он за нас представља? Да ли нас старији разумеју или нас само осуђују када су у питању нове технологије? – само су нека од питања којима се учесници могу бавити у својим кореографијама….

Фестивал ће бити одржан на Великој сцени „Донка Шпичек“ у Дечјем културном центру Београд, Таковска 8, у суботу 11. децембра 2021. године., док ће се пријаве за учешће на фестивалу примати до 1. децембра. Све информације и линк за пријаве могу се наћи на сајту Дечјег културног центра Београд www.dkcb.rs.

Posted in ИСКОРАК, Саопштење за медије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *